Hivatalos: Jön a Valami Amerika 3.

A Filmalap közel 9 millió forintot adott a gyártás előkészítésére, Herendi Gábor már jövő nyáron szeretné elkezdeni forgatni a filmet.

Herendi Gábor már egy ideje tervezgeti, hogy trilógiává bővíti az utóbbi sok év legnépszerűbb magyar vígjátékát, a Valami Amerikát.

A Magyar Nemzeti Filmalap legutóbbi közleménye szerint ebből hamarosan valóság is lehet, ugyanis 8,87 millió forintot ítéltek meg a gyártás előkészítésének finanszírozására. A közlemény azt írja, Herendi a tervei szerint már jövő nyáron elkezdené forgatni a filmet.

A történetről és a szereplőkről egyelőre nem sokat tudni, Herendi ennyit mondott róluk: „A Valami Amerika 3-ban Szabó Győző, Pindroch Csaba, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Tompos Kátya Csuja Imre, Thuróczy Szabolcs és Faragó András, egyszóval mindenki feltűnik, akit a 2008-ban megjelent legutóbbi részben láthatott a közönség. Az első két részhez képest jóval több akciózást tervezünk, hiszen a Divinyi Rékával közösen írt történet szerint Bala bandájának vetélytársaként fel fog tűnni egy másik bűnszövetkezet.”