Hogyan tette tönkre a Rémálom az Elm utcában 2 az egyik főszereplő életét?

Mark Patton homoszexuális színészként tényleg rémálomnak élte meg az 1985-ös Freddy bosszúját. Dokumentumfilm készült róla, itt a trailer is hozzá.

Hollywood egyik legnépszerűbb rémpofája, a pengekesztyűvel gyilkoló, égett arcú, lyukas kalapos, csíkos pulóveres Freddy Krueger 1984-ben mutatkozott be a vásznon a Rémálom az Elm utcában című horrorban. Wes Craven filmje mindössze 1,8 millió dollárból készült, de csak Amerikában 25,5 millió dollárt kaszált, Freddy és az őt alakító Robert Englund azonnal kultstátuszba emelkedett, és egyértelmű volt, hogy kell a folytatás. Egy évre rá el is készült az újabb rész Rémálom az Elm utcában 2.: Freddy bosszúja címmel, Jack Sholder rendezésében, David Chaskin forgatókönyvéből.

Bár a 3 milliós költségvetésből készült filmet a kritikusok és a horrorrajongók sem különösebben szerették, azért a pénztáraknál összehozott egy 30 milliós bevételt. Az új főszereplő, Mark Patton 1985-ben joggal gondolhatta azt, hogy belőle is felkapott fiatal sztár lesz, mint az előző részben megölt Johnny Deppből, de sajnos a legszörnyűbb rémálma vált valóra. Beskatulyázták, mint fiatal, meleg színészt (sőt, több újságban is sikolykirálynőnek nevezték, akárcsak a Halloween-filmek sztárját, Jamie Lee Curtist), és a rajongók ugratásainak állandó céltáblájává vált, ami miatt úgy érezte, hamarabb véget ért a hollywoodi karrierje, mielőtt igazán beindulhatott volna. A meleg közösségben viszont azonnal kultfilm lett, leginkább az olyan homoerotikus felhangok miatt, mint amikor a főszereplő és egy kisportolt testű másik srác Freddytől rettegve ugyanabban a hálószobában próbálnak nem elaludni.

David Chaskin forgatókönyvíró sokáig tagadta, hogy szándékosan írta volna ilyenre a történetet. Csak 2010-ben vallotta ezt be, előtte végig Pattont vádolta azzal, hogy a meleg olvasatot az ő játéka sütötte rá a filmre. Többek között erről szól az a dokumentumfilm, amit a Hollywoodnak 30 évvel ezelőtt hátat fordító Mark Pattonnel készített Roman Chimienti és Tyler Jensen. A Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street-ben Patton maga meséli el, mekkora trauma volt neki a hirtelen jött sztárság és a rögtön ezután rászakadó homofób gyűlölet, de megszólal benne a Freddyt alakító Robert Englund és a forgatókönyvíró Chaskint is szembesítik az alkotók azzal, hogy akkor most direkt a melegeken gúnyolódott-e a sztorija, tönkretéve ezzel a meleg főszereplő karrierjét. Íme az előzetes (egy újabbat pedig az Indiewire oldalán lehet megtekinteni):

A Scream, Queen! My Nightmare On Elm Street szeptember 22-én debütál Austinban, a Fanatstic Fest nevű rendezvényen. (via Indiewire)