Hoppá! Durva kontinuitási hibát találtak a fanok a Bosszúállók: Végjáték időutazásában!

Ha az Ősmágus már 2012-ben tudott arról, hogy később Doctor Strange-nél lesz az Időkő, akkor 2016-ban miért kekeckedett vele annyit?

Már több, mint egy éve annak, hogy berobbant a mozikba minden idők legtöbbet (egészen pontosan: 2,79 milliárd dollárt) kaszáló hollywoodi filmje, a Bosszúállók: Végjáték. De még a mai napig képes lázban tartani a nézőket – no persze leginkább az időutazós kavarás miatt, amiben megint találtak egy hibát a fekete öves Marvel-rajongók.

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

Ugye mindenki emlékszik még arra a jelenetre, amikor Hulk (Mark Ruffalo) visszautazik az időben 2012-be, az első Bosszúállók-mozifilm idejére, amikor megkezdődött az idegenek inváziója New Yorkban? Ekkor kereste fel Banner az Ősmágust (Tilda Swinton), hogy megszerezze tőle Thanos legyőzéséhez Agamotto szemét, vagyis a varázslómester nyakában lógó Időkövet – amit ugye „valójában” majd csak Doctor Strange szerez meg a Bosszúállóknak, a 2016-os saját filmjében, és csak jóval később sütik ki a szuperhősök, miért kell az összes Végtelen Kőnek egy helyen (lehetőleg nem Thanos kesztyűjén) lennie...  Íme a jelenet:

Itt kavar be a Terminátor- és Vissza a jövőbe-filmek óta ismert időparadoxon! Hiszen ugye ebben a 2012-ben játszódó jelenetben Hulk azt magyarázza az Ősmágusnak, hogy nyugodtan adja csak oda neki az Időkövet, hiszen az később majd úgyis a Bosszúállók-béli csapattársához, Doctor Strange-hez kerül (aki ugye az időben való örökös visszaugrálással győzi a 2016-os saját filmjében a dimenzióközi, gonosz entitást, Dormammut), szóval minden rendben lesz. Na de ha 2012-ben volt egy ilyen beszélgetés az időutazásról meg a párhuzamos dimenziókról, akkor az Ősmágus négy évvel később, amikor Strange felbukkan nála Kamar-Tajban, hogy varázslóleckéket vegyen, miért olyan bizalmatlan vele a mestere, és miért szívatja folyton? Nem tudja már előre Hulktól, hogy Strange kiképzése sikeres lesz a végén? Vagy ez csak az egyik lehetséges jövőben alakult így, a másikban Strange elbukott az önteltsége miatt?

A válasz persze minderre az, hogy a Doctor Strange előkészületei idején C. Robert Cargill és Thomas Dean Donnelly forgatókönyvírók aligha tudták előre (hiszen náluk nem volt Időkő...), hogy egy 2019-es Marvel blockbusterbe Christopher Markus, Stephen McFeely és a Russo-testvérek majd beleraknak egy időutazós jelenetet, ami hamarabb fog játszódni, mint a Doctor Strange-mozifilm. Erről az egész, időben és térben ide-oda utalgató-utazgató sztorifolyamról maximum a Marvel producerpápája, Kevin Feige tudhatott mindent 2016-ban, de ő meg nem szuperagyú képregényhős, hogy egymaga kiküszöbölje az összes film összes kontinuitási bakiját. (via The Independent)