Horrorfilm készül egy 16 éves srác YouTube-videóiból

Új szörny van születőben.

Kane Parsons egy tinédzser, aki elég jól ért a vizuális effektekhez. Tavaly januárban gondolt egy merészet, és feltöltött a YouTube-ra egy közel tízperces rövidfilmet, amelyet cikkünk megírásáig 44 millióan tekintettek meg. A The Backrooms mára már sorozattá nőtte ki magát, és a horror-rajongók körében kifejezetten népszerű, összesen 100 millióan látták eddig. Nem csoda, hogy

az A24 lecsapott rá, és filmet fejlesztenek belőle a nagyvászonra.

A kisfilm a 90-es években játszódik, és egy rendező videófelvételét látjuk, aki kihalt folyosókon, frusztráló terekben bolyong, miközben furcsa, természetfeletti lények veszik üldözőbe. Az egész amolyan Ideglelés-féle talált felvétel. A történet egy alapja egy creepypasta, aminek középpontjában a köztes terek állnak, és amit 2019-ben osztottak meg először az interneten. Ez a műfaj talán a városi legendák modern változatának nevezhető: igaznak beállított rémtörténetek, amik nem szájhagyomány útján, hanem az online térben terjednek.

Az A24 stúdiónak olyan filmeket köszönhetünk, mint az Örökség, A boszorkány és a Minden, mindenhol, mindenkor. A forgatókönyvet a Westworld és a Kemény motorosok egyes epizódjait is jegyző Roberto Patino írta, a rendezői székben pedig maga Kane Parsons ül majd, aki elmondása szerint a nyári szünetben fogja elvégezni a direktori teendőket.

(via Unilad)