Hugh Grant gengszterfilmben szerepel

Méghozzá nem is akárkiében, hiszen az alapokhoz visszatérő Guy Ritchie rendezi.

Amikor legutóbb írtunk Ritchie készülő alkotásáról, még Toff Guys volt a címe, és Matthew McConaughey és Kate Beckinsale voltak a húzónevek benne. Azóta úgy alakult, hogy Beckinsale mégsem szerepel az időközben The Gentlemen címre keresztelt filmben, McConaughey mellé viszont bekerült Hugh Grant, ami azért nagy szó, mert a a színész nem igazán szokott gengszterfilmekben szerepet vállalni (még azután sem, hogy kikopott a romantikus komédiákból.)

A sztori ellenben maradt a régi: egy brit drogbárót követhetünk, aki megpróbálja eladni jól jövedelmező birodalmát egy oklahomai milliárdosdinasztiának. Az amerikai oldal vezérét McConaughey játssza, rajta és Granten kívül pedig olyan további nevekkel találkozhatunk a stáblistán, mint Charlie Hunnam (Kemény motorosok, Tűzgyűrű, Arthur király: A kard legendája), Colin Farrell vagy Henry Golding (Kőgazdag ázsiaiak, Egy kis szívesség).

Guy Ritchie az Arthur király: A kard legendájával jókorát bukott, szóval minden bizonnyal egy karriermentési kísérlet a részéről, hogy visszatér ifjúkori sikereinek műfajához, a gengszterfilmhez. Hunnam nyilatkozata szerint ráadásul a The Gentlemenben az „old school” Ritchie-t, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső és a Blöff rendezőjét láthatjuk visszatérni, aki ismét a régi fényében ragyog.

A film premierjére az amerikai mozikban csak a jövő évben kerül sor, de Nagy-Britanniában várhatóan még az idén bemutatják. Azt nem tudni, a magyar mozikba mikor érkezik, de az biztos, hogy a The Gentlemen bemutatásáig még át kell esnünk a kék Will Smithszel felturbózott, élőszereplős Aladdin május 23-i premierjén.


(via Independent)