Hugh Jackman élete álma, hogy hokimaszkos sorozatgyilkos lehessen

A színész ma ünnepli 50. születésnapját, így összeszedtünk róla néhány érdekességet.

Szigorú szülők, zűrös gyerekkor

Jackman Sydney-ben született, de a szülei Angliából költöztek Ausztráliába. Az öt testvér közül ő volt a legkisebb, és a második, aki már ott született. A gyerekek nagyon szigorú nevelést kaptak, majd mikor a kis Hugh 8 éves lett, a szülők elváltak: a három fiú Sydney-ben maradt az apjukkal, anyjuk pedig a két lánnyal visszaköltözött Angliába. Jackmant olyannyira megviselte, hogy dühös, balhés gyerekké vált, és a trauma még felnőttként is kísértette: egyszer, amikor egy tévéműsorban az anyjáról kérdezték, sírva fakadt.

 

Csapnivaló bohóc

Fiatalkorában gyerekzsúrokra kibérelhető bohócként is dolgozott. "Én voltam Coco, a bohóc, és nem tudtam egyetlen bűvésztrükköt sem. Emlékszem, amikor egy hatéves kissrác felállt a zsúr közben, és azt mondta az anyjának: Anyu, ez a bohóc nagyon béna, nem tud semmilyen trükköt." Jackman egyetértett a sráccal.

 

Vérében van a zene

Noha a világ az X-men filmek Rozsomákjaként ismerte meg, Jackman elsősorban énekes-táncos komikus - ahogy maga mondja, a tánc és a zene a vérében van.  A muzsika iránti szeretete már gyerekkorában meghatározó volt számára, és karrierjének fordulópontjaként nevezi meg a Nyomorultakat, amiben végre énekelhetett. Játszik gitáron, zongorán és hegedűn.

 

Egy horror miatt akart színész lenni

Eleinte újságíró akart lenni, a University of Technology in Sydney kommunikáció szakára járt, ahol le is diplomázott. Még ott, az egyetemen járt drámaelméleti órákra is, és a színészethez furcsa módon a Péntek 13. láttán kapott kedvet, és azóta is nagy álma, hogy egyszer eljátszhassa Jason Vorhees-t.

 

Nem tudta, hogy a rozsomák egy létező állat

Amikor az első X-men a magyar mozikba került, Rozsomákot átkeresztelték Farkasra - valószínűleg azért, hogy mindenki megértse. A képregényben Logan azért kapta ezt a nevet, mert egy rettenetesen dühös és vad, töpszli fickó, csakúgy, mint az igazi rozsomák (népies nevén: torkosborz), ami farokkal együtt mintegy 80-130 centi hosszú, 9-30 kiló, egy nagyon kicsi medvére emlékeztet, rettenetesen erős állkapcsa van, és bátran nekiugrik a nálánál jóval nagyobb élőlényeknek, még az embernek is. Amikor megkapta Rozsomák szerepét, Jackman nem tudta, hogy a figura névadója egy létező állat, azt hitte, hogy a wolverine csak egy játékos kifejezés a wolfra, így a szerepre készülés részeként sokat olvasott a farkasokról. Amikor ez az X-men forgatásán valahogy szóba került, elküldték az állatkertbe, hogy a saját szemével lásson egyet.

(Források: PPcornVanity Fair, Oprah.com, Factinate)