Hugh Jackman elmondta, miért nem lett belőle James Bond

2003-ban felajánlották neki a 007-es szerepét, de ő végül az X-Men franchise-t választotta.

Hugh Jackman mostanság épp a legújabb filmjét, a The Greatest Showmant promózza a nagyvilágban  – az egyik sajtóeseményt viszont egy igen izgalmas sztorival dobta fel! Elmesélte, miért nem lett belőle 007-es, amikor a Bond-producerek épp új színászt kerestek Pierce Brosnan helyére a 2002-es Halj meg máskor után.

Az X-Men 2 előkészüelteivel voltam elfoglalva, amikor felhívott az ügynököm, hogy nem érdekelne-e Bond szerepe. Ekkortájt a forgatókönyv még hihetetlen és bolondos volt, én viszont úgy éreztem, egy realisztikusabb, durvább hangvétel jobb lenne. Az ügynököm azt mondta, ne agyaljak ilyeneken, csak szerződjek le. Nagyon nehéz volt dönteni Bond és az X-Men között, úgy éreztem, sosem lenne időm két ennyire különböző dolgot csinálni.

Jackman tehát az X-Men franchise-t választotta, és utóbb nagyon örült, hogy a Brosnan-érát váltó Daniel Craig-korszakban valóban komolyabb lett a Bond-filmek hangvétele. A 2006-os X-Men 3 után viszont saját bevallása szerint már neki is egy kicsit kényelmetlenné kezdett válni a sok szuperhősfilm, kezdett aggódni a beskatulyázás miatt, másfajta szerepekre vágyott.

Mindig is arra próbáltam törekedni, hogy különböző dolgokat csináljak. Az X-Men 3 és az első Rozsomák-film között viszont úgy éreztem, kell valami kisebb szerep is, különben megfulladok. Az emberek elvárták, hogy mindig én legyek a hős, én viszont szinte már úgy éreztem, klausztrofóbiás lettem.

Jackman végül idén év elején a Logannel végleg szögre akasztotta Rozsomák adamantium karmait, és 17 évnyi szuperhősködés után többé már nem vállal képregényadaptációt. James Bond viszont még simán lehet belőle, hiszen a Sony és Daniel Craig is évek óta mindig meglebegteti, hogy új 007-est kell keresni. (via Movieweb)