Hugh Jackman hatalmas mázlista, hogy ezt megúszta

A sztár – akinek hamarosan streamelhető legújabb filmje, a Romlott oktatás – hosszú interjút adott a Daily Beastnek, amiben elég érdekes dolgokról mesélt.

A beszélgetés legnagyobb szenzációja minden bizonnyal az, hogy Jackman elárulta: elutasította a felkérést, amikor a nemrégiben hatalmasat bukott filmmusical, a Macskák egyik szerepére hívták. A hivatalosan is bűn rossz alkotást az a Tom Hooper rendezte, akinek a színész játszott A nyomorultak című művében (amivel egyébként a sztár Oscar-jelölést érdemelt) – szóval nem sokon múlt.

Forrás: Tracey Nearmy / Getty Images

 

Utóbb zseniálisnak bizonyuló döntésének köszönhetően viszont Jackman így megúszta karrierje legnagyobb buktáját, hiszen a Macskák nemcsak anyagilag volt óriási bukás, de a kritika is lehúzta, és bőségesen megszórták a legrosszabb filmeket jutalmazó „ellen-Oscar”, az Arany Málna díjaival is. „Több opció is volt az alapján, hogy mikor vagyok elérhető, és mennyi időm van, de végül is úgy alakult, hogy nem értem rá” – mondta a színész, akit Hooper még az előkészületi fázis elején keresett meg, hogy megvitassák, melyik szerepet tudná elvállalni.

Amikor azonban a sztárnál rákérdeztek, örül-e, hogy megúszta a Macskák hatalmas buktáját, nagyon diplomatikusan válaszolt. „Színházi ember vagyok, és nem akarok beszállni ebbe a másokat ekéző bizniszbe, szóval nem állok be a sorba.

Nem láttam a filmet, Tom Hoopert viszont napjaink egyik legnagyobb rendezőjének tartom”

– védte meg a direktort Hugh Jackman (hogy Hooperről más kollégái nincsenek ilyen jó véleménnyel, arról ebben a cikkünkben írtunk korábban).

A Macskák mellett Jackman beszélt pályája leghíresebb szerepéről, a Farkas nevű szuperhősről is, akit először pont húsz éve, a 2000-ben bemutatott X-Menben formált meg, majd a 2017-es Logan – Farkasban intett búcsút a figurának. A színész elárulta: az első bejelentés óta már megbékélt a ténnyel, hogy a Fox tulajdonosaként a Disney rebootolni fogja a Farkas filmeket – hiszen „túl jó karakter ahhoz, hogy ez ne történjen meg”. Hogy a sztár már tovább is lépett, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hamarosan kijön új filmje, a Romlott oktatás, ami nálunk április 26-tól lesz streamelhető az HBO GO-n.


(via IndieWire)