Hurrá, a Legendás állatok 2 visszarepíti a nézőket Roxfortba!

Örülhetnek a rajongók, igazi Harry Potter-hangulata lesz az idei Potter-mentes Potter-filmnek.

Persze, persze, jó volt a Legendás állatok és megfigyelésük, de a Harry Potter-univerzumban mégiscsak az volt a legjobb, hogy egy csapatnyi rosszcsont és kíváncsi tini a bájitaltan óra után mindenféle izgalmas kalandba keveredett egy ősi várkastély ódon folyosóin és pókhálós szobáiban! Na, ez az, ami teljességgel hiányzott a 814 millió dollárt kaszáló Legendás állatokból, és ezt érezhette maga J. K. Rowling is, hiszen a folytatást már úgy írta meg, hogy bepillantást nyerhessünk a kissé habókos varázsállat-szakértő, Newt Scamander (Eddie Redmayne) diákéveibe. Amikor még az egyáltalán nem őszülő Dumbledore személyesen okította a mágia tudományára a reménybeli boszorkány- és varázslótanoncokat a Roxfortban.

A lenti, új werkvideó szerint minden stábtagnak szívmelengető volt visszatérnie a régi Potter-széria legemblematikusabb helyszínére. Volt, akinek azért, mert éveken át látta, mi készül itt (például maga Rowling vagy Christian Manz, aki már a 2004-es Azkabani fogoly idején is a vizuális effektekért felelt), másnak meg azért, mert a Potter-filmeken nőtt fel, és végre személyesen is koptathatta a Roxfort-díszlet folyosóit (közéjük tartozik a 36 éves Redmayne is, aki az első film premierje idején még csak 19 volt).

A Legendás állatok - Grindelwald bűntettei, címszerepben az ördögi fizimiskájú Johnny Depp-pel idén novemberben kerül mozikba. Alig várjuk! (via Geektyrant)