Idén nem lesz Budapest Rooftop Cinema a Corvin Plazában

Új helyéről is kitúrták a hányatott sorsú tetőmozit, nem tudni, mikor és hol folytathatják.

A Budapest Rooftop Cinema idén hetedik alkalommal nyitná meg kapuit: az Európa legnagyobb tető(kert)moziját üzemeltető csapat azonban tavaly a Corvin Club bezáratása miatt azonnali hatállyal költözni kényszerült. A mozi 2018 nyarának második felében a Corvin Plazában Budapest Rooftop Cinema „Special Edition” néven folytatta munkáját – idén azonban itt sem kezdhetik meg tevékenységüket.

A bevásárlóközpont ugyanis egy másik szolgáltatóval egyezett meg: a Kultik Mozihálózat Kultik Sky Cinema néven indítja el a helyszínen a saját moziját. A Budapest Rooftop Cinema viszont azt állítja: a másik mozi koncepciója kísértetiesen hasonlít az általuk tervezett programhoz, amit már megosztottak a plaza üzemeltetésével.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema

 

A 2013 nyara óta működő Tetőmozi márka a Budapest Rooftop Cinema saját elképzelése alapján jött létre (a klasszikus értelemben vett kertmozikat és a város egyedi, legnagyobb tetőteraszát „összegyúrva” dolgozták ki a koncepciót, amelynek lényege, hogy a város forgatagából kiszakadva, öt emelet magasságban lehet gyönyörködni a páratlan naplementében, majd megtekinteni egy-egy klasszikus filmsikert vagy akár egy várva-várt filmpremiert), így azt a saját szellemi terméküknek tekintik.

Közleményük szerint a Kultik Mozihálózat tulajdonosai és a Corvin Plaza üzemeltetése elzárkózott az egyeztetéstől, így ügyvédeik megteszik a szükséges jogi lépéseket, mivel úgy vélik, hogy a Kultik Sky Cinema az általuk már bejáratott, megismertetett, jó hírűvé tett szolgáltatást erőfeszítés nélkül utánozza, és a márkanevet, a jellegzetes arculati elemeket engedély nélkül, megtévesztésre alkalmas módon használja, ezen tevékenységével pedig jellegbitorlást valósíthat meg.


(via Budapest Rooftop Cinema)