Időutazós film lehet az Indiana Jones 5.

Kiszivárgott néhány gyanús forgatási fotó.

Tegnap derült ki, hogy a Disney többek közt az Indiana Jones régóta várt ötödik részét is később mutatja be, a tervezett 2022. július 29-i premier helyett 2023. június 30-án. A cím nélküli kalandfilm forgatása ettől függetlenül zajlik tovább, miután Harrison Ford visszatért a három hónapos kényszerpihenője után, amelyre egy harci jelenet próbája során elszenvedett vállsérülés miatt volt szükség.

Pár hete már kiszivárgott néhány fotó az olaszországi forgatás helyszínéről, akkor éppen a film másik főszereplőjével, Mads Mikkelsennel közös jelenetüket rögzítették. Azokban a képekben még semmi különös nem volt, most viszont újabb lesifotók érkeztek, és ezekből arra lehet következtetni, hogy

a régészprofesszor nem csak térben, de az időben is utazni fog!

A Szicíliában rögzített jelenetben Ford mellett az asszisztensét alakító, forgatókönyvíróként is ismert Phoebe Waller-Bridge látható. Indy hátán egy ejtőernyő van, vagyis valószínűleg épp a földet érés utáni pillanatokat vették fel, amikor is Waller-Bridge karaktere kihúzza Fordot egy gödörből.

Még ebben a jelenetben sem lenne semmi szokatlan, de ugyanezen a helyszínen római gladiátornak vagy katonának öltözött statiszták is feltűntek, előbb egy óriási csónakban evezve, majd egy barikád előtt kivont kardokkal felsorakozva.

Nem ez az első eset, hogy az időutazás témája felmerül a film kapcsán, október 13-án ez írta ki a Twitterre egy névtelen bennfentes:

Pár hónapja hallottam ezt a pletykát, de nem akartam elhinni, most viszont valaki megerősítette, és muszáj kimondanom hangosan: az Indiana Jones 5… egy időutazós film?

Via: Daily Mail