Idris Elba is nyávogni fog

A Luther és a Thor-filmek sztárja a jövő év musicaldurranásában, a Macskák filmverziójában kapott szerepet.

Ahogy arról a nyáron már beszámoltunk, Andrew Lloyd Webber musicalpápa T.S. Eliot macskákról szóló 1939-es költeményein alapuló, a világ talán leghíresebb színpadi musicaljének számító darabjából készülő filmváltozatban olyan színészek és énekesek fognak játszani, mint Jennifer Hudson, Taylor Swift, James Corden és Ian McKellen.

Idris Elba. Forrás: Samir Hussein / WireImage / Getty Images

 

Hozzájuk csatlakozhat most az első fekete Bondnak követelt Elba, hiszen a Tom Hooper (A király beszéde, A nyomorultak) rendezésében készülő adaptáció gyártói már a végső tárgyalásokat folytatják vele. Ha a sztár valóban megkapja a szerepet, akkor az pályafutása második macskaalakítása lesz – igaz, korábban nagymacskát formált meg: ő kölcsönözte a hangját Sir Kánnak, a tigrisnek a 2016-os A dzsungel könyvében.

A Macskák filmverziója az impozáns szereplőgárda és a rendező személye mellett azért is ígérkezik kiválónak, mert producerei a három Oscar-díjas A nyomorultakat is jegyző Eric Fellner és Tim Bevan a Working Title-tól, executive producerei pedig nem kisebb nevek, mint maga Webber és Steven Spielberg. Webber musicalje egyébként nemcsak a londoni West End és a New York-i Broadway történetének egyik legrégebb óta futó darabja, de hazánkban is elképesztő sikerrel játsszák: 35 éve adja folyamatosan a Madách Színház, ahol az évtizedek során több mint egymillió néző látta.

Macskák. Forrás: Suhaimi Abdullah / Getty Images

 

Egyes hírek szerint Idris Elba a 2019. december 20-án bemutatandó műben az egyetlen gonosz macskát Sam Mitsegélt (eredetileg Macavityt) formálja meg. Jennifer Hudson a Grizabella nevű cicát fogja játszani: ő az az egykor szebb napokat látott öreg macska, aki a Memory (Éjfél) című híres dalt énekli a darabban. Ian McKellen lesz Gus, a kiöregedett színházi macska, egy Mette Towley nevű táncos pedig Jemimát, a legfiatalabb, még kölyök cicát alakítja.


(via Variety)