Igazából is megtörtént a Holtodiglan?

Ezt a cikket csak az olvassa el, aki ismeri a Gillian Flynn regénye alapján David Fincher által Ben Affleck és Rosamund Pike főszereplésével rendezett thriller fordulatait!

Az ötgyermekes Jennifer Dulos, aki épp egy két éve tartó válási hercehurca közepén tart elhidegült férjével, Fotis Dulosszal, még május végén tűnt el. Azóta, június 1-jén a rendőrség letartóztatta az 51 éves férjet és 44 éves barátnőjét, Michelle Troconist, miután köztéri kamerák felvételei alapján úgy tűnt, ők ketten véres ruhákat és egy véres szivacsot tömködnek Connecticut állambeli otthonuk közelében, Hartfordban található utcai szemetesekbe. A férfi DNS-ét ezenkívül megtalálták a volt feleség vérével keveredve a nő otthonának mosogatójában is.

Rosamund Pike és Ben Affleck a Holtodiglanban. Forrás: InterCom

 

A páros azóta óvadék ellenében szabadlábon van, és Dulos ügyvédje, Norm Pattis azt állítja, hogy a feleség csak megrendezte az eltűnését, hogy gyanúba keverje a férjét – az ötletet pedig Gillian Flynn 2014-ben meg is filmesített bestselleréből, a Holtodiglanból vette hozzá. A New York Postnak adott interjúban az ügyvéd azt állítja: a szabadúszó íróként tevékenykedő Jennifer Dulos maga is írt egy 500 oldalas kéziratot, aminek a cselekménye nagyon hasonlít a Flynn-regényére (ugyanúgy arról szól, hogy egy bajba került nő megrendezi a saját eltűnését, és úgy állítja be, mintha a férj gyilkolta volna meg, hogy így álljon bosszút a férfi hűtlenkedéséért).

„Ez a személy nagy képzelőerővel rendelkezik, amit arra használ, hogy ártson az ügyfelemnek”

– nyilatkozta Pattis, akinek ennél meredekebb állításai is vannak: szerinte Jennifer Dulos súlyos pszichiátriai problémákkal küszködik, heroinfüggő volt, és egész életében küzdött valamilyen függőséggel, sőt egy időben még drogcsempészetben is részt vett egy kambodzsai forráson keresztül. A gond csak az, hogy Pattis eddig nem nyújtott be semmilyen bizonyítékot mindezek alátámasztására, és saját bevallása szerint nem olvasta az eltűnt nő kéziratát sem.

Jennifer Dulos családja eközben határozottan tagadja, hogy az asszony által írt könyvnek bármi köze lenne a Holtodiglanhoz, annál is inkább, mivel tíz évvel annak megjelenése előtt íródott. A nő pedig – akit utoljára május 24-én a Connecticut állambeli New Canaanban láttak, amint éppen kirakta az iskolánál a gyerekeit – még a válási papírokban és a gyermekelhelyezés miatt írt kérvényében azt írta, férje kontrollfüggő, változékony kedélyállapotú és instabil személyiség, akit feldühített, hogy ő beadta a válókeresetet, és bosszúból bántani fogja őt.

Itt sem maradt ki a bűncselekmények emlegetése: Jennifer Dulos azt is leírta ugyanis, hogy férje egyszer azzal hencegett, hogy becsempészett egy kézifegyvert Floridából, ezenkívül részletes erőszakos bosszúfantáziákat osztott meg vele. Amennyiben a másik fél állítása bizonyulna igaznak, és kiderülne, hogy a nő tényleg megrendezte az eltűnését, nem ez lenne az első eset, hogy egy bűnöző egy filmből merít ötletet a bűncselekményéhez: 2015-ben ugyanis két rab SPOILER! A remény rabjaiban látottakhoz hasonlóan szökött meg egy szigorúan őrzött börtönből a New York állambeli Dannemorából.


(via Rolling Stone)