Igazi kémekkel találkozott a Bond-filmek sztárja, Daniel Craig

A színész a CIA munkatársaival beszélgetett a kémfilmekről és a valódi ügynökmunkáról.

Az aktuális James Bond, Daniel Craig június végén váratlanul megjelent a CIA washingtoni főhadiszállásán – írja az Uproxx. Az 50 éves sztár minden bizonnyal a 25. Bond-filmhez végzett tanulmányokat, és igazi titkos ügynökökkel beszélgetett a valódi kémek munkájáról.

A CIA-nál egyébként nem ez az első olyan eset, hogy hollywoodi hírességek fordulnak meg az irodáikban. Az Egyesült Államok egyik legismertebb és legfontosabb szövetségi hírszerző szervezete rendszeresen szervez szakmai beszélgetéseket a frappáns Reel Vs. Real címmel. Itt a CIA-sok arról beszélnek, hogy a valóságban az ügynöki munka nem egészen az, amit a mozifilmekben látunk, Hollywood hajlamos túlságosan romantikus képet festeni a kémekről, és nem árt, ha a nézők tisztában vannak azzal, mi ezekben a produkciókban a valóság és mi a kitaláció.

A legutóbbi ilyen Reel Vs. Real kerekasztal májusban volt, itt többek között a 2013 óta futó, Amerikaiak (más címen: Foglalkozásuk:a amerikai) című kémes tévésorozat sztárjai beszélgettek nyugdíjas korú titkos ügynökökkel. A moderátor Joseph Weisberg forgatókönyvíró volt, aki maga is a CIA kelet-európai és közel-keleti divízióinál dolgozott a '90-es években, 2008-ban pedig könyvben is megírt egy fiktív kémsztorit An Ordinary Spy címmel.