Igazi Robin Hood-dömping vár ránk

Nem kevesebb, mint hét feldolgozás érkezik a közeli vagy távolabbi jövőben a népszerű figurával a középpontban, méghozzá világsztárokkal a főszerepben.

Margot Robbie nemrégiben jelentette be, hogy ő lesz a címszereplője a Robin Hood szerelméről, Lady Marianről szóló Marian című filmnek. Ennek a projektnek még nem sokat tudni a részleteiről, de mindjárt érkezik a Kingsman sztárjával, Taron Egertonnal a főszerepben a Lionsgate stúdiónál készült eredettörténet, a Robin Hood, amit idén november 21-én mutatnak be az amerikai mozik. Egertonon kívül a filmben olyan további nagy nevek szerepelnek, mint Jamie Foxx vagy Jamie Dornan.

Margot Robbie. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Emellett a Disney-nek és a Warner Bros.-nak is folyamatban van egy-egy Robin Hood-projektje: előbbiről annyit tudni, hogy Nottingham & Hood lesz a címe, és A Karib-tenger kalózaihoz hasonló kalandfilm lesz, utóbbiról pedig mindössze annyit, hogy az Aquaman írója, Will Beal jegyzi a forgatókönyvét.

A DreamWorks berkeiben Merry Men címmel készül feldolgozás, amivel nem sokat haladhattak az elmúlt években, hiszen már 2013-ban bejelentették, de még mindig fejlesztés alatt áll. A Robin Hood 2058 sci-fiként fogalmazza újra a csuklyás igazságosztó kalandjait: a disztópiában a jövőbeli Londonban járunk, ahol egy zsivány MI5-ügynök éleszti fel a gazdagokat kiraboló, a szegényeket gyámolító hős szellemét. Végül láthatunk majd valamikor egy kisköltségvetésű alkotást is: a Robin Hood and the Prince of Aragon „lüktető punk-pop stílusban meséli újra a régi mítoszt”.

Robin Hood története egyébként mindig is nagyon népszerű volt a filmesek körében. Az évek során vagy kétszáz különféle adaptáció született a közkedvelt hőssel a középpontban: a leghíresebbek ezek közül az Errol Flynn-féle 1938-as kalandfilm, az 1991-es Robin Hood, a tolvajok fejedelme, Kevin Costnerrel a főszerepben és az egyik legutolsó feldolgozás, Russell Crowe 2010-es Robin Hoodja.


(via NME)