Így alakulj át Freddie Mercuryvá!

A Queen-film főszereplője, Rami Malek most beavat minket a kulisszatitkokba. Nézd meg a videót!

Többször lelkendeztünk már azon, mennyire elképesztően hasonlít a korábban a Mr. Robot című sorozatból ismert fiatal színész a néhai legendára, Freddie Mercuryra a közelgő, a magyar mozikban november 1-jén bemutatandó Bohemian Rhapsody című életrajzi filmben, amely mintegy 15 évet ölel át a Queen és Mercury közös történetéből.

Most Malek maga mesél róla, milyen érzés volt, amikor felkérték a szerepre („Hogy fogom megugrani ezt a kihívást? Hatalmas felelősség, de olyasmi, amire mohón vetettem rá magam. Freddie utánozhatatlan, hiszen nem tudhatjuk, miért tett valamit úgy, ahogy tette”), majd a felkészülésről is beszámol.

A munka során nagy hangsúlyt fektettek a mozgásra és a ruhákra, kiegészítőkre. Míg utóbbit, a sokféle kosztümöt, jelmezt a színész nagyon élvezte, az előbbivel kapcsolatban hatalmas feladat várt rá. Malek ráadásul ráébredt, hogy a koreográfusok nem fognak segíteni rajta, így külön mozgásszakértőt béreltek fel mellé, aki a tánclépéseken kívül minden kis mozdulatot, minden apró rezdülést, akár a mikrofon megcsavarását begyakoroltatta vele.

A kemény munkának köszönhetően Rami Malek eljutott odáig, hogy partnere, a Mercury élettársát, Mary Austint megformáló Lucy Boynton azt mondta róla:

„Rami egyszer csak teljesen eltűnt.

Ahogy mozog, ahogy beszél, az mind annyira Freddie, hogy az már varázslat.” A fenti videót nézve egyrészt mi magunk is ezt érezzük, másrészt egyre kínzóbb az érzés, hogy milyen messze van még november 1-je!


(via NME)