Így búcsúzik Mira Sorvino, Forest Whitaker és a többi sztár Paul Sorvinótól

A Nagymenők, a Nixon és A szerencsejátékos sztárja hétfőn, 83 éves korában hunyt el.

Hétfőn, 83 éves korában természetes halállal elhunyt Paul Sorvino, Mira Sorvino édesapja, a Nagymenők című kulfilm Paulie Cicerója. A halálhírt a színész felesége jelentette be hivatalosan. A brooklyni születésű színész karrierje több mint fél évszázadot ölelt fel. A Nagymenőkön túl igen emlékezetes szerepeket játszott: ő volt többek között James Caan bukmékere A szerencsejátékosban, Henry Kissinger külügyminiszter Oliver Stone Nixon című filmjében, valamint Claire Danes apja, a Capulet-családfő a Baz Luhrmann-féle Rómeó és Júliában.

Mira Sorvino és Paul Sorvino (forrás: Stefania M. D'Alessandro / Stringer / Getty Images)

 

Paul Sorvino lánya, a szintén ismert színész Mia Sorvino a közösségi médiában megosztott emlékezésében ezt írta:

Apám, a nagy Paul Sorvino elhunyt. A szívem megszakad – a vele töltött szeretettel, örömmel és bölcsességgel teli életnek vége. Ő volt a legcsodálatosabb apa. Annyira szeretem őt. Szeretetemet küldöm neked apa, miközben felemelkedsz a csillagokhoz.

 

Paul Sorvino nem sokkal a Nagymenők másik főszereplője, Ray Liotta, valamint a Keresztapa sztárja, James Caan halála után hunyt el. A zenész Dianne Warren egyszerre emlékezett meg a legendás színészekről a Twitteren:

Ray Liotta, James Caan és most Paul Sorvino. Biztosak lehetünk benne, hogy a mennyországban most készül egy szuper Nagymenők–A Keresztapa-film!

 

Yashar Ali amerikai újságíró, a Huffington Post és az NBC News munkatársa szintén amiatt szomorú, mert az utóbbi időben sorra hagynak itt bennünket a legendás filmek és sorozatok legendás maffiózóit alakító színészek:

James Caan, Ray Liotta, Tony Sirico, és most Paul Sorvino?! Elég már ebből!

 

Ralph Macchio egy közös fotóval és néhány kedves szóval emlékezett az elhunyt színészre:

A nagy Paul Sorvino. Oly sok emlékezetes szerep, oly sok műfajban. Nyugodjon békében az egyik legigazabb és legőszintébb színész, akit volt szerencsém ismerni, és együtt dolgozhattam vele.

 

Forest Whitaker is egy közös fotóval búcsúzott egykori kollégájától:

Nagyon különleges volt csendben ülni a nagyszerű Paul Sorvinóval, és beszélgetni az élet dolgairól. Sok vigaszt és szeretetet küldök a családjának, kívánok nekik örök áldást, szeretetet és fényt!

 

(via The Guardian & The Independent & The Hollywood Reporter)