Így edzett Keanu Reeves a John Wick 4-re - VIDEÓ!

Nyilvánosságra hoztak egy videót, hogy a saját szemünkkel is megnézhessük, milyen kemény volt a színész kiképzése a közelgő folytatás forgatásán.

A sztár nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a John Wick: 4. felvonásban (újra) eljátszott szerepe jelentette az eddigi legbrutálisabb fizikai megpróbáltatást a pályáján. Mindezt bizonyítandó (és persze azért, hogy felcsigázzák a rajongókat a hazánkba már március 23-án megérkező folytatással kapcsolatban) nyilvánosságra is hoztak egy kulisszák mögött készült teaser videót.


A félperces felvételen azt láthatjuk, hogy Reeves egy nuncsakus jelenetet próbál el az egyik kaszkadőrrel. Mindez persze csak egy apró betekintés, hiszen a filmben a nuncsakus küzdelem mellett lesz lőpárbaj és egy csomó autós üldözés is. Keanu Reeves ráadásul saját maga csinálja a John Wick-filmek legtöbb kaszkadőrmutatványát.

Egy korábban nyilvánosságra hozott videóból kiderül, hogy mindehhez a sztárnak nagyjából 3 hónapon át tartó kőkemény kiképzésen kellett átesnie, melynek során egy hét öt napján szinte folyamatosan edzett. Minderre azért volt szükség, mivel Chad Stahelski rendező (aki kaszkadőrként kezdte a pályát, majd kaszkadőrszakértőként folytatta) ragaszkodik a valósághűséghez.


Plusz kihívást jelent, hogy a legtöbb akciófilmtől eltérően nem szétszabdalva, hanem hosszabb beállításokban veszik fel a harcjeleneteket is, széles látószögű lencsékkel – a végeredménynek így nemcsak igen speciális lesz a stílusa, de nagyon fontos a pontosság is, hogy jól mutassanak az akciók. Keanu Reeves speciális kiképzéséhez pedig a lőfegyverek és a nuncsakuk használata mellett az autós kaszkadőrmutatványok is hozzátartoztak, amelyekből szintén láthatunk egy kis ízelítőt a fenti videóban, méghozzá a párizsi Diadalív közvetlen közelében.

 

(via Unilad)