Így emlékezett meg a Marvel 43 éves korában elhunyt sztárjáról

Nézd meg azt a közel ötperces videót, amit a Fekete Párducot, a Bosszúállók: Végjátékot és egyéb képregény-adaptációkat gyártó cég állított össze a múlt héten rákbetegségben meghalt Chadwick Boseman emlékére!

Ahogy arról a múlt hétvégén mi is beszámoltunk, a Fekete Párduc és a Bosszúállók filmek sztárja vastagbélrák következtében vesztette életét, ami az egész világot váratlanul érte, hiszen Boseman titokban tartotta a nyilvánosság és a kollégái előtt, hogy már négy évvel ezelőtt ezzel a súlyos betegséggel diagnosztizálták.

A James Brown sztoritól kezdve az Egyiptom istenein át Az 5 bajtársig a színész tragikusan rövid pályája során összesen 33 filmes vagy tévés alkotásban szerepelt – de a legnagyobb hatást egyértelműen T’Challa, azaz a Fekete Párduc megformálásával érte el. A sztár a Marvel négy filmjében játszotta el a fekete szuperhőst (az Amerika kapitány: Polgárháborúban, a Fekete Párducban, a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Bosszúállók: Végjátékban), amivel igazi példaképpé vált az afroamerikai közösség szemében.

Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogyan emlékeztek meg Marvel filmekbeli kollégái Bosemanről. Időközben pedig maga a Marvel is összeállított egy emlékvideót a színészről, amelyben a felsorolt filmekből származó képsorok mellett színész- és munkatársai méltatják a művészt. Ryan Coogler, a Fekete Párduc rendezője, Nate Moore, a szuperhősfilm producere, a Marvelt vezető Kevin Feige, illetve mások mellett Robert Downey Jr., Scarlett Johansson és Chris Evans színészek a legnagyobb elismerés hangján beszélnek Chadwick Bosemanről.

Mindez pedig azért nagy szó, mert a nyilatkozatokat természetesen még Boseman életében rögzítették, így a színészkollégák elismerését nem a kegyelet, hanem az őszinte tisztelet motiválta. A sztárt egyébként a Spike Lee által rendezett Az 5 bajtárs című Netflix produkcióban láthattuk legutóbb, utolsó filmjét, a Ma Rainey's Black Bottom című zenés drámát pedig már halála után fogják bemutatni, várhatóan még valamikor az idén.


(via Collider)