Így emlékszik Hollywood Kirk Douglasre

A február 5-én 103 éves korában elhunyt színészlegendáról saját családtagjai mellett az Álomgyár legnagyobbjai is megemlékeztek.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kirk Douglas ma, 103 éves korában itthagyott minket. A világ számára legenda volt, egy színész még az aranykorból, olyan filmek sztárja, amik örökre fennmaradnak, ezenkívül elkötelezett humanista. (…) Az én és a testvéreim számára azonban egyszerűen ő volt Apa, Catherine-nek egy csodálatos após, az unokái és dédunokái számára szerető nagypapa, feleségének, Anne-nek pedig egy csodálatos férj. (…) Hadd fejezzem be azokkal a szavakkal, amiket a legutóbbi születésnapján mondtam neki, és örökre igazak maradnak. Apa, nagyon szeretlek, és mindennél büszkébb vagyok rá, hogy a fiad lehetek” – emlékezett édesapjára az Instagramon Michael Douglas színész-producer.

Az Elemi ösztön sztárjának megemlékezésében is említett Catherine nem más, mint Catherine Zeta-Jones, Douglas felesége, aki egy kedves közös képet rakott ki Kirk Douglasszel, a következő szavak kíséretében. „Drága Kirk! Életem végéig szeretni foglak. Már most hiányzol. Szép álmokat!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

To my darling Kirk, I shall love you for the rest of my life. I miss you already. Sleep tight...

Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) által megosztott bejegyzés,

Steven Spielberg közleményben írt méltatást. „Kirk csodálatos élete végéig megőrizte mozisztár kisugárzását, és megtisztelve érzem magam, hogy élete utolsó 45 évének egy kicsit én is a része lehettem. Hiányozni fognak kézzel írt üzenetei, levelei és atyai tanácsai, ahogy bölcsessége és bátorsága is. Elképesztő életműve pedig életem végéig elég arra, hogy inspiráljon.”

A hollywoodi legendáról természetesen az Oscar-díjakról döntő Filmakadémia is megemlékezett, méghozzá egy kedves gyerekkori sztorival. „»Már általános másodikos korom óta színész akarok lenni. Akkor történt, hogy írtam egy darabot, az anyám csinált nekem egy fekete kötényt, és eljátszottam egy cipész szerepét. Az előadás után pedig az apám odaadta nekem az első Oscar-díjam: egy fagylalttölcsért.« /Kirk Douglas/ Búcsúzunk a hollywoodi legendától” – olvasható a szervezet Twitter oldalán, a Spartacusból származó fotó felett.

A legméltóbb megemlékezést mégis a The Guardiannek sikerült prezentálnia, hiszen összeállításukban végigvették Douglas összes fontosabb szerepét, és mindegyikből raktak ki egy filmrészletet. A teljes válogatást ide kattintva lehet végigböngészni, mi ezzel, a Spartacusból származó részlettel szeretnénk emlékezni a csodálatos színészre.


(via NME, The Guardian)