Így improvizálta Leonardo DiCaprio a Volt egyszer egy… Hollywood kiborulós jelenetét

Az egyik legjobb rész benne se volt a forgatókönyvben. Quentin Tarantino még sosem látta olyan idegesnek a színészt.

A Volt egyszer egy… Hollywood szinte azonnal ikonikussá vált képsorában a DiCaprio által játszott megkopott fényű tévés csillag, Rick Dalton kap egy lehetőséget a visszatérésre a Lancer című népszerű westernsorozatban egy vendégszereplés erejéig, az első felvételt azonban elrontja, ezért a következő jelenet előtt durván ostorozza magát a lakókocsijában.

A szóban forgó jelenet nem volt benne a forgatókönyvben, azt teljes egészében a színész improvizálta. Erről pedig még csak most rántotta le a leplet a rendező egy kerekasztal-beszélgetésen, amit a saját mozijában, a New Beverly Cinemában zajló vetítés után tartottak az elmúlt hétvégén.

„Ez éppenséggel nem volt a scriptben, szóval nem is próbáltuk el. Leóé minden érdem.

Egy ponton azt mondta nekem, hogy »figyelj, itt a Lancer szekvenciában el kéne b*sznom a dolgokat, és miután elb*szom, át kéne élnem egy lelkiismereti krízist, hogy onnan hozzam vissza az egészet, nem?«” – számolt be róla QT, aki azt is elmesélte, hogy a forgatáson két verzióban is felvették a szóban forgó szekvenciát: az egyikben DiCaprio figurája rendben elmondta a sorait, a másikban viszont belebakizott az előző éjszaka elfogyasztott töménytelen mennyiségű whiskey sour koktélok hatására.

Tarantino annyi iránymutatást adott színészének, hogy Robert De Niro híres „hozzám beszélsz?” jelenetét vegye alapul a Taxisofőrből. Felsorolt neki ezenkívül egy listát is, hogy szerinte mi mindenen akadhat ki még a monológban Dalton (például kollégáján, a sorozat sztárján, Jim Stacyn, illetve, hogy leégett a tündéri Trudi, a másik, nyolcéves kollegina előtt). Ezzel együtt QT szerint DiCaprio nagyon ideges volt a lakókocsis jelenet forgatása napján.

Forrás: InterCom

 

„Sosem láttam még olyan idegesnek, mint azon a napon, pár órával a felvétel előtt” – buktatta le a sztárt a direktor. Leonardo DiCaprio mindezt azzal egészítette ki, hogy a jelenetben természetesen saját élmények alapján dolgozott, hiszen minden színésznek vannak rossz napjai, de a valóságban ennyire persze még sosem borult ki emiatt.


(via IndieWire)