Így lett Keanu Reeves pocakos apukából egy perc alatt kigyúrt félisten

Egy rendkívül érdekes YouTube videó segítségével ismerhetjük meg a trükkmesterek izgalmas munkáját – avagy: így készülnek az izompacsirták (és a hatalmas hájak is)!

Az Insider magazin által közzétett 9 perces anyagban a legendás hollywoodi speciális effektes szakember, Kevin Yagher munkáját mutatják be. Yagher 1984 óta tartó karrierje során olyan filmek effektjein és maszkjain dolgozott, mint a Rémálom az Elm utcában filmek, a Gyerekjáték, Az Álmosvölgy legendája, az Ál/arc, a Hirtelen 30 vagy a Lemony Snicket – A balszerencse áradása.

A videóban a szakember egyik legújabb munkája, a Bill & Ted Face the Music című idei zenés kaland/vígjáték segítségével leshetünk be a trükkmesterek csodálatos világába. A filmben Yagher a két főszereplőből, Keanu Reevesből és Alex Winterből először pocakos apukát varázsolt (ugye senki sem hitte el, hogy azok a hájredők valóban a tetőtől talpig tökéletes Reeveshez tartoznak?), majd egy másik jelenet kedvéért túlgyúrt izompacsirtákká változtatta őket.

Ehhez a trükkmester latexből és szilikonból készített „kövérjelmezt” és „izmos jelmezt”. A munka legfőbb nehézségét viszont az jelentette, hogy míg amikor a szóban forgó jelmezeket ruha takarja, nem kell különösebben élethűnek lenniük (például ha szimplán súlyfelesleget vagy terhességet imitálnak velük), addig jelen esetben a két színész le is vetkőzött a képsorokban, így meg kellett mutatniuk csupasz felsőtestüket – a jelmezeknek tehát szuper realisztikusnak kellett lenniük.

A kisfilmből megtudhatunk olyan trükköket is, hogy mivel lehet a legjobban kitömni a „kövérjelmezt”, hogy a háj minél élethűbben fessen (lencsével, illetve egyszerű gyöngyöket tartalmazó zsákocskákkal – ezt a módszert Yagher még az Adaptáció munkálatai során fejlesztette ki, Nicolas Cage „kövérjelmezénél”), és

a saját szemünkkel is láthatjuk, mennyire aprólékos munka ezeknek a testhez tapadó kosztümöknek a tökéletesítése (Keanu Reeves „kövérjelmezéhez” például 300 szőrszálat kellett egyesével elhelyezni a dresszén).

A videóban pár másodpercre felvillan a Bosszúállók: Végjáték Thorjának kövér verzióját alakító Chris Hemsworth is – ebből a korábbi cikkünkből kiderül, mit jelent a színészek számára egy „kövérjelmez” viselése.


(via YouTube / Insider)