Így még biztosan nem láttad kedvenc filmes figuráidat!

Újra megnyitott Magyarország első underground scrap metal kiállítása, az Amazing Metal Art Gallery, ahol fémhulladékból alkották újra az Alien xenomorph-ját, a Terminátort vagy épp Űrdongót.

Az Amazing Metal Art Gallery csapata egy teljesen egyedülálló és extrém szoborparkot hozott létre, ahol ismert filmkarakterek és kreatív installációk elevenednek meg. A budapesti Dohány utcai galéria tavaly nyitotta meg kapuit, és jelenleg közel 25 életnagyságú szobrot tudhat a magáénak. Márciusban a járvány miatt kialakult helyzet a galériát is ideiglenes bezárásra kényszerítette, de a korlátozások enyhítésének köszönhetően újra látogatható a fémhulladékokból készült kiállítás, természetesen az egészségügyi előírások fokozott betartása mellett.

A tulajdonosok, Tóth Alpár, Kovács Zoltán és Koltai Balázs az újrahasznosítás jegyében álmodták meg a szoborparkot, hogy a kiállítással különleges kulturális élményt nyújtsanak az embereknek. A különleges fémszobrok két tucat fémszobrász keze munkáját dicsérik, akik kb. 3-4 hónapig dolgoztak egy-egy alkotáson, így a tárlat egy egyéves előkészületi fázist követően nyithatott meg.

Mindezt egy thai művész álmodta meg, aki kezdetben hobbiból készítette a szobrokat, de ma már óriási az érdeklődés a munkája iránt. Ban Hun Lek többezer fémhulladékból alkotta újra kedvenc filmjeink híres karaktereit. A Metal Art Galleryben látható több mint 2 méter magas szobrok elképesztően élethűek – és interaktívak, ugyanis a tárlaton meg lehet érinteni a műtárgyakat, sőt: van, amire fel is lehet ülni.

“Elsősorban az érdekes művészeti irány fogott meg.

Lenyűgöző, hogy fémhulladékból a megszólalásig hasonló Megatront és Alient is tud készíteni a művész.

Tényleg csodálatos egy ilyen szobor mellett állni; egészen fantasztikus érzés, nem beszélve arról, hogy ezek kisebb mását bárki megvásárolhatja a galériában, és lehet otthon akár egy saját Alienje is” – mondta Koltai Balázs résztulajdonos. A galériában egyébként a popkultúra népszerű karakterei mellett néhány híres festmény és szobor újraalkotott mása is megtalálható.


(via Metal Art Gallery)