Így óvd meg magad a Bosszúállók: Végjáték-spoilerektől!

Ne Twitterezz, ne Facebookozz és ne olvass olyan pletykás sztárokkal készített interjút, mint a Hulkot alakító Mark Ruffalo!

Végre világszerte mozikba került az idei év egyik legjobban várt blockbustere, a Bosszúállók: Végjáték – amivel kapcsolatban már a rendezőpáros is felhívta a figyelmet arra, hogy lehetőleg ne spoilerezze el a végét senki!

A mai, internetközpontú világban azonban lassan már a legnépszerűbb mozifilmes hírportálokra, sőt, a Facebookra sem lehet úgy ránézni, hogy ne fussunk bele egy ordas nagy spoilerbe... A brit Independent magazin épp ezért most összeállított egy listát arról, hogyan védekezhetünk hatékonyan a közösségi média kéretlenül nyakunkba zúdított Bosszúállók-kontentje ellen. Íme:

  1. Némítsuk le a Twittert! Itt az Érteítések (Notifications) menüben van egy olyan opció, hogy „mute specific words from your notifications and timeline”, amivel bizonyos szavakat le lehet tiltani. Vagyis ha itt letiltjuk az olyan kulcsszavakat, mint az „Amerika kapitány” vagy az „Avengers” vagy a „Marvel” vagy a „Bosszúállók”, akkor biztosan nem fogunk olyan Twitter-bejegyzésekbe botlani, amelyek ezekről szólnak.
  2. Állítsuk be a Chrome-ban a Marvel-mémek letiltását! Spoilerezni nemcsak szövegesen és a moziban kamerával felvett videókkal lehet, de jelenetfotókkal és mémekkel is. Erre lehet gyógyír a Google Chrome helyes beállítása: a beállítások (Settings) fülön keressük meg a Tartalombeállítások (Content Settings) menüt, azon belül is a Képek (Images) részt, ahol deaktiválhatjuk az egyes oldalakról (Facebook.com, 9gag.com) származó, spoilergyanús képeket. Hasonló módon lehet beállítani a Firefox böngészőben is a képek szűrését.
  3. Kerüljük a fórumokat, kommentszekciókat, geek csoportokat! Nem akarod megtudni, mi lesz a Bosszúállók: Végjáték vége? Akkor egyszerűen csak ne nézz rá pár hétig olyan filmes oldalakra, ahol spoileresen diskurálhatnak a fórumozók a filmről, és még véletlenül se látogass olyan csoportokat, amiknek például az a neve, hogy Marvel és DC filmekről spoileresen (megtelt!).
  4. Ne olvassunk el pár hétig egyetlen sztárinterjút se! Tényleg! Komolyan! Néhány Marvel-hőst alakító színész ugyanis kényszeres spoilerező, és izgalmában vagy a móka kedvéért (esetleg a Disney PR-osának szigorú utasítására) nagyon fontos dolgokat ejt el egy-egy filmről az őt faggató újságíróknak! A Hulkot alakító Mark Ruffalo tipikusan ilyen pletykás sztár, de Karen Gillan, aki Nebulát alakítja a Marvel-filmekben, szintén fecsegett már ki olyan érdekességeket a filmjeiről, amikkel jobb lett volna talán a moziban ülve szembesülni...