Így védte meg Gwyneth Paltrow-t Brad Pitt, amikor szexuálisan zaklatták

A színész elmesélte, mi játszódott le benne, amikor megfenyegette az akkori szerelmét megfogdosó Harvey Weinsteint.

Gwyneth Paltrow (aki – ahogy arról nemrégiben írtunk – oroszlánrészt vállalt a jelenleg bírósági eljárás alatt álló szexuális ragadozó producer lebuktatásában) korábban a The Howard Stern Show-ban mesélt arról, hogy miután 1994-ben leszerződött a Weinstein cégének gyártásában készült Emma című film főszerepére, a férfi egy Los Angeles-i hotelszobába szervezett „munkamegbeszélésen” megtapogatta őt. Paltrow ekkor még csak 22 éves volt.

A színésznő arról is beszámolt, hogy akkori barátja, Brad Pitt egy évvel a történtek után, amikor a Ralph Fiennes főszereplésével színpadra vitt Hamletnek volt a díszbemutatója a Broadwayen, és a sztár személyesen is találkozott a producerrel, megfenyegette, amiért hátsó szándékkal közeledett hozzá. „Ha még egyszer hozzáérsz, kinyírlak” – idézte Paltrow Pitt szavait.

Gwyneth Paltrow és Brad Pitt 1997-ben, Az ördög maga premierjén. Forrás: Kevin Mazur Archive / WireImage / Getty Images

 

Brad Pitt – aki most új, Ad Astra – Út a csillagokba című filmje miatt sorra adja az interjúkat – a CNN-nek pontosította, mi játszódott le benne a Harvey Weinsteinnel való konfrontáció pillanatában. „Abban a pillanatban csak egy fiú voltam Ozarksból (a színész Oklahoma államban született, az Ozark-magas fennsík tövében – a szerk.), a játszótérről, és ott így intéztük a dolgokat” – magyarázta a sztár.

„Úgy gondolom, érdekes dolog, ahogy most Hollywoodban különösen, de minden munkahelyen, ahol férfiak és nők dolgoznak együtt, újrakalibrálják a dolgokat,

olyan pozitív módon, ami már régóta esedékes volt. Ezért érzem, úgy, hogy nagyon fontos elmesélni ezt a történetet” – tette hozzá.


(via Independent)