Így végződött volna eredetileg a Joker

Legalábbis a Shop-stop filmek révén ismert Kevin Smith szerint, aki állítja: tudja, mi lett volna az eredeti, a véglegesnél sokkal sötétebb befejezés.

Habár a Joker három hónapja jött ki, és mivel világszerte több mint egymilliárd dollárt kaszált, biztos minden mozirajongó látta már, de azért a rend kedvéért kitesszük a SPOILER figyelmeztetést. Szóval Todd Phillips rendezése úgy végződött, hogy a Jokerré átlényegült Arthur Fleck élő egyenes adásban lelövi a Robert De Niro alakította talkshow-házigazdát, Murray Franklint, amelynek hatására Gotham-szerte fegyveres zavargások törnek ki.

A felkelés során Joker-maszkos gonosztevők dúlják fel a várost, és ennek folyamán az egyikük egy sikátorban becserkészi a hazafelé tartó Wayne családot is: az apát, Thomast, az anyát, Marthát és a kis Bruce-t, és lelövi a szülőket. Ezt a képsort már rengetegszer láthattuk más filmekben és képregényekben, hiszen a legenda szerint részben ez a szomorú esemény indította el Batmant (azaz Bruce Wayne-t) a szuperhőssé válás útján.

Kevin Smith rendező (Shop-stop, Comic strip – Képtelen képregény, Jay és Néma Bob visszavág) és híres képregényrajongó azonban úgy tudja, az alkotók eredetileg még ennél is csúnyább véget szántak a Wayne családnak a Jokerben. A film utolsó jelenete ugyanis, amikor azt láthatjuk, hogy Flecket/Jokert az Arkham elmegyógyintézetbe zárják, és ott egy pszichiáter megkérdezi tőle, mi olyan vicces, mire ő azt válaszolja, hogy „á, semmi, csak eszembe jutott valami”, eredetileg úgy festett volna, hogy

ennél a pontnál beúszik egy flashback, amelyben azt láthatjuk, hogy a Joker-maszkos gyilkos maga a főhős volt, aki, miután lelövi Thomas és Martha Wayne-t, úgy tűnik, elsétál, de miközben a kisfiú sír és kiabál, megfordul, vállat von, és őt is lelövi.

Mindezt Smith a Fatman Beyond nevű podcastjében hozta nyilvánosságra, és a forrást illetően nem tudott pontosan senkit sem megnevezni, hiszen ő is csak úgy olvasta valahol az interneten, de szerinte ez egyszerűen túl jó és logikus ahhoz, hogy ne legyen igaz. A rendező szerint pedig meg is van rá a magyarázat, hiszen a film logikája alapján ebben a világban nincs helye Batmannek. Ezzel együtt nem túl meglepő, hogy a Warner Bros. stúdió nem engedélyezte ezt a befejezést. A szóban forgó podcast több mint kétórás, de a Jokerre vonatkozó részre 16 perc 30 másodpercnél kerül sor.


(via Uproxx)