Ilyen vérfarkasos filmet még nem láttál!

Minden horrorfilm gyenge pontja a vérfarkas, mert mindig gagyin néz ki a szörny, de ha már gagyin néz ki a lény, legyen viccesen gagyi a sztori. Tényleg viccesen.

Adott egy poros kisváros, vagyis havas, mert az még hatásosabb háttér egy jó kis gyilkolászáshoz, mert ugye milyen jól látszik a havon a vér, és adott rögtön az első áldozat is, akivel teliholdkor vagy egy farkas végez, vagy valami más. Vagy valaki más, mert a népek rögtön vérfarkast kiáltanak, és nem biztos, hogy a helyi seriff a legalkalmasabb az ügy kivizsgálására. John Marshall seriff ugyanis gyógyult alkoholista, akit sem a felesége és tinilánya, sem a város lakói, sem a kollégái nem respektálnak, és most kéne megmutatnia, hogy milyen fából is faragták. De mi van, ha nem a legjobb féle fából faragták? Ennél többet nem tudunk a kifejezetten retro hangulatú horrorokra specializálódott Orion Classics által gyártott The Wolf of Snow Hollow történetéről, de a most kijött előzetesből azért kaphatunk némi képet a film hangulatáról és stílusáról – ami kicsit a Twin Peaksre emlékeztet, de van benne a Fargo és a Három óriásplakát Ebbing határában hangneméből is.

 

A The Wolf of Snow Hollow amúgy nem futott fesztiválköröket, ami furcsa a közelgő, október 9-i premierhez képest – na jó, volt itt egy pandémia is -, és egy ilyen sztorira maximum a hardcore horrorrajongók figyeltek volna fel, ha a rendező – és egyben író és főszereplő nem az a Jim Cumming lenne, akit függetlenfilmes körökben a Thunder Road című 2018-as  bemutatkozása óta óriási tehetségnek tartanak. És ki tudja, milyen lesz a kész film, de a trailer nagyon meggyőző, hiszen remekül, de ironikusan hozza mind a horror, mind a kisvárosi dráma legjobb elemeit, ráadásul fontos szerepben láthatjuk a tavaly októberben elhunyt Robert Forstert is - aki mellesleg ott volt a Twin Peaksben is -, aki a vérfarkas utáni vadászatot valóban irányítja, mi pedig tippelhetünk, hogy kinek a bőrében lapul a szörnyeteg. Akiből szerencsére pont annyit látunk, hogy ne legyen nevetséges, a többi szerepben pedig Chloe East (Kevin, a minden6ó), Riki Lindhome (Tőrbe ejtve) és Jimmy Tatro (Übergáz) látható. Minket megvettek rá!