Íme fél tucat cukiság a szülinapos Keanu Reeves tiszteletére!

A Mátrix és John Wick filmek sztárja szeptember 2-án volt 56 éves (igen, 56, nem sajtóhiba). Ennek örömére a rajongók a Twitteren megosztották róla kedvenc sztorijukat, videójukat, mémjüket vagy csak egy kedves képösszeállítást.

Keanu Reeves manapság igazi reneszánszát éli: nemcsak azért, mert 56 évesen nagyjából 36-nak néz ki, hanem mert rengeteg filmje jött ki az elmúlt pár évben – ha éppen nem a John Wick aktuális felvonásában szerepel, akkor cameót vállal egy romantikus vígjátékban (Mindig csak talán), de szívesen nosztalgiázik évtizedekkel korábbi legendás szerepeiben is, lásd a(z Amerikában) nemrég kijött Bill & Ted Face the Musicot, illetve a készülő Mátrix 4-et.

A sztárt ráadásul szinte mindenki szereti: korábban többször is írtunk róla, milyen kedves, aranyos, nagylelkű ember, így kollégái és az utca embere is odáig vannak érte. Nem csoda hát, hogy amikor a napokban a születésnapját ünnepelte, rengetegen megemlékeztek a jeles eseményről a Twitteren. Az egyik felhasználó rajongói grafikát készített a Bill és Ted filmekhez, egy másik pedig egyszerűen megosztott néhány imádnivaló pillanatképet a fiatal Reevesről.

Volt olyan, aki képes összeállítással jelentkezett, azt bizonyítandó, milyen örökifjú a színész. Ebben a baba- és fiatalkori fotók mellett 1530-ból és 1875-ből származó festményeket is elhelyezett, az utolsó kép pedig 2077-re van datálva, hiszen Keanu Reeves öröktől fogva létezett, és örökké élni fog. Egy vicces és egy megható videó mellett (előbbiben a sztár megszégyenít egy riportert, amiért nem tudja, hogy ő nem Billt, hanem Tedet játszotta a Bill és Ted filmekben, de még ezt is rokonszenvesen teszi, utóbbiban élet és halál kérdéseit boncolgatja) az Uproxx előásott egy tavaly, a John Wick 3. premierje kapcsán megosztott sztorit is.

Ebben egy férfi azt meséli el, hogy amikor még 16 éves korában egy moziban dolgozott Sydney-ben, bejött az éppen ott forgató Keanu Reeves, hogy megnézze A pokolból című filmet. Ő pedig szégyellős kamaszként úgy akart tőle autogramot kérni, hogy felajánlotta, hogy bemehet az ő dolgozói kedvezményével, amihez alá kell írnia egy nyomtatványt. Reeves erre csak annyit mondott, hogy ő nem dolgozik ott, de két perccel később visszajött, és azt mondta hősünknek, hogy „rájöttem, hogy minden bizonnyal autogramot akartál kérni” – szóval aláírt neki egy blokkot.

Rögtön ezután a mozis srác meglátott egy kidobott tölcsér fagyit az egyik kukában, és rájött, hogy a sztár csak azért vett egy fagyit, amit utána nem is fogyasztott el, hogy kapjon egy darab papírt, amit aláírhat neki.

Hát ilyen remek ember volt mindig is ez a Keanu Reeves!


(via Uproxx)