Indiana Jones lett a világ legmenőbb mozihőse, Ripley csak a második!

Azért persze Batman, James Bond, Marty McFly, John Wick és a Fekete Özvegy is belefért a TOP50-be az Empire magazin közönségszavazásán.

Az Empire magazin rendszeresen készít felméréseket az olvasói körében: legutóbb például a kedvenc mozihőseikről volt szavazás, és a végeredménynek szentelték szinte a teljes júliusi számot. A közönségszavazás nyertese Indiana Jones lett, szorosan mögötte pedig Ellen Ripley, az Alien-filmek főhősnője végzett a második helyen. A magazin részletesen bemutatta a TOP50-ben szereplő karaktereket, akik között ott volt Indy és Ripley mellett például Rocky (21. hely), a Fekete Özvegy (22. hely) és Marty McFly (23. hely) valamint Batman, James Bond, Jason Bourne, John Wick, Csavardi Samu A Gyűrűk Ura-trilógiából, Ash az Evil Deadből, Trinity a Mátrixból, Alex Foley a Beverly Hills-i zsaru-trilógiából és Imperator Furiosa a Mad Max - A harag útjából.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag; forrás: PORT.hu

 

Indiana Jonesnál megemlítették többek között azt, hogy bár Steven Spielberg eredetileg a saját James Bondjának szánta a karaktert, felidézve vele a gyerekkorában látott kalandfilmeket és az akkortájt olvasott képregényeket, azóta számos új franchise-t Indy kincskeresése inspirált. Többek között a Tomb Raider- és az Uncaherted-videojátékokat, de Brendan Fraser Múmiája és Noah Wyle Könyvtárosa is Indiana Jones bőrkabátjából bújt elő.

A nyolcadik utas: a Halál; Forrás: PORT.hu

 

A duplaoldalas Ellen Ripley-cikk pedig azt fejtegeti a magazinban, hogy bár korábban már léteztek Wonder Woman-képregények, a szórakoztatóiparban igazán jelentős, a férfi főszereplőkkel egyenrangú, sőt, azok halála után a gonosszal egyes-egyedül leszámoló női főszereplő először az 1979-es A nyolcadik utas: a Halálban volt, és egyáltalán nem túlzás, hogy forradalmasította a filmgyártást. Az Alien ugyanis máig az egyik legnépszerűbb olyan franchise, aminél ha a legutóbbi filmek már nem is voltak olyan jók, a videojátékok, akciófigurák, könyvek és képregények életben tartják a brandet. És persze a lángszórós Ripley nélkül nemigen létezne ma a Terminatorokkal harcoló Sarah Connor és a Mad Max-világ amazonja, Imperator Furiosa sem. (via Movieweb)