Ingyen mozi dél-amerikai filmekkel, latin bulikkal és borokkal

Október 16. és 21. között rendezik meg a II. Déli-Doku latin-amerikai dokumentumfilm-fesztivált.

A programsorozat folyamán – melynek célja, hogy Latin-Amerikát közelebb hozza Budapesthez, és hogy a fesztivál résztvevői az igaz történeteket újszerű módon bemutató dokumentumfilmek segítségével merülhessenek el a távoli kontinens izgalmas kultúrájában – olyan filmeket mutatnak be, amelyek máskülönben nem jutnának el a magyar közönséghez.

Az idei fesztivál során 11 filmet láthatunk, három szekcióban. Az alkotásokat eredeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. A Hivatalos válogatás nevű szekció keretében hat különböző országból (Argentína, Brazília, Kolumbia, Nicaragua, Mexikó és Chile) származó hat dokumentumfilmet nézhet meg a közönség, melyek közül mindegyik szerepelt fontos nemzetközi fesztiválokon, többet díjjal is elismertek.

A fesztivál Alamar című filmje. Forrás: delidoku.com

 

A Fókusz elnevezésű válogatásában Ecuador lesz a középpontban, ahonnan három alkotás érkezik. Ezenkívül egy Retrospektív szekcióval is készülnek a szervezők, ahol a nemrég elhunyt brazil rendezőre, Eduardo Coutinhóra emlékeznek két, klasszikussá vált dokumentumfilmjével. A filmeken kívül fotókiállítás, beszélgetések, a latin-amerikai konyhaművészet remekei, borkóstolók és latin bulik is várják közönséget. A vetítéseken kívül a fesztivál programjai is ingyenesek.

A programsorozat – amit második alkalommal rendeznek meg – Budapesten, különböző helyszíneken (Bem Mozi, Lumen, Cervantes Intézet, Aurora, House Bar stb.) zajlik. További részleteket ide kattintva találunk.


(via delidoku.com)

Én lenni robot, én megmondani, mit nézz
Én lenni robot, én megmondani, mit nézz

PORT.hu chatbot a Messengeren!

előzetes