Ismerje meg Ferenc pápát!

Az egyházfőről készült dokut Wim Wenders rendezte, most maga a Vatikán adott ki előzetest a filmhez.

A neves rendező, aki az olyan klasszikusok mellett, mint a Párizs, Texas vagy a Berlin felett az ég, számos dokumentumfilmet is rendezett (A föld sója, Pina, Buena Vista Social Club), példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, ezenkívül a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek.

Ferenc pápa a filmben. Forrás: YouTube

 

A Wenders által a Pope Francis – A Man of His Word című filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően állítólag egészen intim közelségbe kerülhetünk a pápával, aki személyesen is megszólítja a közönséget, de ott lehetünk vele akkor is, amikor munkásokat és gazdálkodókat, gyermekeket és időseket, menekülteket és rabokat látogat, vagy épp a szegénynegyedek és menekülttáborok lakóival találkozik.

A dokumentumfilm – amelynek előzetesét most hozta nyilvánosságra a Vatican TV Center – amerikai és nagy-britanniai premierje május 18-án lesz, de azt rebesgetik: lehet, hogy a művet a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatják. A nemzetközi forgalmazásról majd csak az esetleges cannes-i szereplést követően döntenek a készítők, akik a hírek szerint jelenleg is válaszra várnak a fesztivál részéről. A Pope Francis – A Man of his Word ötlete egyébként a Szentszék Kommunikációs Titkársának prefektusától, Dario Edoardo Viganòtól származik, aki amellett, hogy bolondul a filmekért, személyesen Wim Wendersnek is nagy rajongója.


(via Variety)