Ismerős volt az új Blade Runner ütős előzetese? Nem véletlenül!

Izgalmas videó mutatja be, hogy a trailer összes jelenete a '82-es kultfilm előtt tisztelgett. Ryan Gosling bevallotta: évek óta látni akarta a folytatást.

Hihetetlenül hangulatos lett a Blade Runner 2049 hétfőn bemutatott második előzetese – nem véletlenül. Az új trailer ugyanis nemcsak Vangelis zenéjével idézi fel Ridley Scott 1982-ben bemutatott Szárnyas fejvadászát, de szinte kockáról kockára az eredeti filmet másolja, a replikánsok monologizáló tervezőjétől kezdve a lebegő autóktól és az esőáztatta metropolisz képétől kezdve a kihalt lépcsőházon és a közeliben mutatott szemen át a kultikus pisztolyát szorongató Harrison Fordig. A sok hasonlóságról az IMDb készített egy igen ütős videót:

A film hivatalos Facebook-oldalán a napokban egy kerekasztal-beszélgetés is volt a stábbal, ahol Harrison Ford arról elmélkedett, hogy 35 évvel az eredeti Szárnyas fejvadász bemutatója óta mennyi minden megvalósult már abból, ami annak idején futurisztikus fantazmagória volt (ma már szinte bármelyik délkelet-ázsiai, neonreklámos-felhőkarcolós nagyváros olyan, mint a filmben, leszámítva a repülő autókat), ugyanakkor mennyi mindenben nem tartunk ott, mint Rick Decard idejében.

Forrás: Columbia Pictures / Scott Free Productions

 

Ryan Gosling pedig arról beszélt, hogy a '82-es Blade Runner volt az első olyan filmélménye fiatalon (1980-as születésűként csak jóval később látta), aminek a végén több volt a kérdése, mint amire válaszokat kapott. Nem nagyon tudta hová tenni a hátborzongató jövő víziójába szőtt romantikus szálat, nem tudta egyértelműen eldönteni, hogy a főhős (Harrison Ford) vagy a nagy ellenfél (Rutger Hauer) volt-e számára szimpatikusabb, és kíváncsi lett volna, mi lett a szereplők későbbi sorsa. Épp ezért nagyon örült, amikor a 35 évvel később elkészült folytatásban választ kapott ezekre a kérdéseire. (via Geektyrant)