Ismét Jézusról forgat Scorsese

Mindezt a pápával való találkozás után jelentette be.

Martin Scorsese Jézusról fog filmet készíteni – 35 év után újra. Az 1987-es Krisztus utolsó megkísértése, amelyben Jézus elképzeli, mi történne, ha engedne a gonosz csábításának és az isteni helyett az emberi sorsot választaná, világszerte óriási botrányt okozott. Az új projekt valószínűleg nem lesz ennyire megosztó, a rendező ugyanis a Vatikánban jelentette be a tervet.

A pápa művészekhez intézett felhívására az egyetlen általam ismert módon válaszoltam: elképzeltem és megírtam egy Jézusról szóló film forgatókönyvét"

- mondta Scorsese Antonio Spadarónak, A katolikus civilizáció című jezsuita folyóirat szerkesztőjének, hozzátéve, hogy hamarosan kezdődik is a forgatás.

Scorsese, aki fiatalon papnak készült, beszélt arról is, hogy csodálja Pier Paolo Pasolini Máté evangéliuma című filmjében Jézus közvetlenségét, hogy milyen tapasztalatokat szerzett a Krisztus utolsó megkísértése elkészítésekor, valamint arról, hogy a Csend forgatása a következő lépést jelentette a Jézussal kapcsolatos kutatásaiban. Az interjú végén még személyesebb hangvételt ütött meg: beszélt a kegyelemmel és az irgalommal kapcsolatos tapasztalatairól, valamint az erőszak jelenlétéről az életében és a filmjeiben egyaránt.

33 éve mutatták be az óriási botrányt kavaró Jézus-filmet

A Krisztus utolsó megkísértésében Martin Scorsese mindössze annyit mesél el, hogy Jézus számára megjelenik egy boldog jövő lehetősége, de ez sokaknál verte ki a biztosítékot.

Még több Scorsese

 

A beszélgetésre a római Villa Maltában került sor "A katolikus képzelet globális esztétikája" címmel megrendezett konferencia utolsó napján. Az összejövetelen 40 olyan költő, történetmesélő, forgatókönyvíró és filmkészítő gyűlt össze a világ minden tájáról, akik vagy katolikusnak vallják magukat, vagy úgy érzik, hogy a katolicizmus meghatározó volt művészi fejlődésükben.

Scorsese legújabb filmje, a Cannes-ban bemutatott Killers of the Flower Moon ősszel kerül mozikba, mielőtt az Apple TV+ műsorára tűzi.

Via: THR