Iszonyú spoileres a Star Wars IX hivatalos művészeti albumának borítója!

Már Mark Hamill is a Trónok harca-díszletben felejtett Starbucks-poháron röhög. Csillagok háborúja-hírek.

Két hét sem telt még el a bemutatója óta, máris 2,19 milliárd dollárt kaszált a Bosszúállók: Végtelen háború a mozikban – így ezt a filmet lényegében már nem kell tovább promóznia a Disney marketingeseinek, teljes gőzzel ráfordulhatnak a decemberben mozikba kerülő Star Wars IX reklámkampányára. Talán pont ennek a jegyében mutatták be a Skywalker kora artbookját, ami viszont már rögtön a borítójával lerántotta a leplet a film egyik kiemelten fontos dramaturgiai pillanatáról!

V I G Y Á Z A T , S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

A The Rise of Skywalker artbook szövegét a Lucasfilm egyik fő kontentgyárosa, Phil Szostak írta, a képanyag pedig ezúttal is a filmhez felhasznált és fel nem használt concept artokból áll. Csakhogy már a Twitterre kitett borító elspoilerezi azt, hogy Rey és Kylo Ren ismét fénykardpárbajt fognak vívni – holott sokan azt várták a kicsit zavaros Az utolsó Jedik után, amiben a páros együtt nyomta le Snoke fővezért és a vörös gárdistáit, hogy a két fiatal különbékét köt egymással, és valamiféle „harmadikutas” Erő-használó rendet alapítanak, félúton a Jedik és a Sith-ek tanításai között (esetleg össze is jönnek, már ha nem derül ki róluk, hogy testvérek vagy unokatestvérek).

Ilyenről viszont alighanem szó sincs, sőt! Rey és Kylo a klasszikus jó-rossz felállásban ismét látványos fénykardpárbajt fognak vívni, ahol a tét az egész galaxis sorsa! Az artbook borítója ugyanis a fekete öves Star Wars-fanok szerint arra utal, hogy Rey és Kylo egy nem akármilyen küzdelemben fog összecsapni: egy ún. „Force Flash Fighting”-ot fognak bemutatni, ami nagyjából olyan, mintha összegyúrnánk Az utolsó Jedikben látott Rey és Kylo téren és időn átnyúló „Erő-telefonbeszélgetését” azzal a harccal, amikor Kylo Ren valójában a galaxis túlsó felén meditáló Luke élethű hologramjával vívott!

Az artbookok egyébként nagyon jó dolgok, a Star Wars esetében pláne igazi kincsek! Az ébredő Erő pár évvel ezelőtt például egy tekintélyes méretű, 250 oldalas concept art albumot kapott, amiben olyan érdekességek is szerepeltek a film előkészületeinek korai szakaszából, mint a Lázadók Halálcsillaga(!!!), egy Waterworld-szerű, látványos roncsváros és az a tengerbe zuhant, hínárral benőtt császári trónszék, amit, ha minden igaz, J.J. Abrams végül visszarakott a IX. részbe.

A fentiek mellett a közelmúlt másik fontos Star Wars-híre az volt, hogy a Trónok harca 8. évadának 4. epizódjában felbukkant, ottfelejtett Starbucks-kávéspoharat a főállású móka- és Jedi-mester, Mark Hamill is kiposztolta a Twitter-oldalára. (via Movieweb & Geektyrant)