Itt a 10 legmókásabb animgif az Oscar-díjak 91 éves történetéből!

DiCaprio Oscar-nélkülisége rengeteg poént szült, de a Jennifer Lawrence-re nyomuló Jack Nicholson és a zugivó Cumberbatch is nagyon viccesek.

Nagy reneszánszát éli a '90-es évek internetes világának iszonyú idegesítő, izgő-mozgó képformátuma, az animgif, hiszen ma már bárki gyárthat ilyet tetszőleges képekből és videóból. Szinte nincs is olyan élethelyzet, amihez ne illene egy ilyen mozgókép, de a mémkészítőknek is nagy kedvence az animgifes műfaj – épp ezért volt nagy csalódás a viccgyárosoknak a 2016-os Oscar-gála, mert azóta már nem lehet olyan jókat röhögni a díj nélkül maradt Leonardo DiCaprión. Biztos vagyok benne ugyanis, hogy az Oscar-gifek minimum felén ő szerepel! Például itt amikor A Wall Street farkasa egyik jelenetében nem a méregdrága sportkocsija, hanem az áhított aranyszobrocska után kúszik:

Vagy itt, ahol a poén magyarázata az, hogy DiCaprio 2014-ben nem kapott Oscart A Wall Street farkasáért, a filmben szintén szereplő Matthew McConaughey viszont ugyanezen a gálán elhozta a legjobb főszereplő díját a Mielőtt meghaltammal.

De ez is nagy kedvencem: itt a Titanic egyik jelenetét rajzolta át az ismeretlen netes tréfamester:

De ez a megbuherált Tégla-jelenet is nagyon-nagyon mókás!

Persze nemcsak Leonardo DiCapriót szeretik a gifgyárosok, Jennifer Lawrence is nagy kedvencnek számít ebben a műfajban. Főleg a 2013-as Oscar-gálával kerül elő sokszor az online népművészek munkáiban, mivel ekkor nyert díjat a Napos oldallal – és ekkor flörtölgetett vele élő adásban a nagy kujon hírében álló, Hollywood élvonalából viszont mára szinte teljesen kikopott Jack Nicholson!

A 2013-as gálán esett meg a színésznővel az az emlékezetes malőr is, amikor a fél világ élőben látta, ahogy a színpadra menet felbukott a lépcsőn:

Jennifer Lawrence alighanem el van átkozva, mivel egy évvel később is elesett élő adásban az Oscar-gála vörös szőnyeges bevonulásán:

Természetesen nemcsak a modern kori Oscar-közvetítéseken voltak vicces pillanatok. Az 1977-es gálán összesen 10 kategóriában a Rockyt, és bár Sylvester Stallone nem nyert sem főszereplőként, sem íróként (csak a legjobb film, rendezés és vágás díja jött össze), ott lehetett a színpadon: ő adta át Beatrice Straightnak a legjobb női mellékszereplő díját a Hálózatért. Sly bohóckodott egy kicsit a korszak bokszlegendájával, Muhammad Alival, aki viccesen még azzal is megvádolta, hogy az ő életét filmesítette meg a sztár, és ezért most meg kell verekedniük!

Végezetül következzen egy olyan Oscar-animgif, ami annyira aranyos, hogy nem volt szívünk kihagyni a válogatásból! A szoba, a Bezárva és a Predator 4 fiatal sztárja, Jacob Tremblay a 2016-os Oscar-gálán úgy megörült a színpadon megjelenő Star Wars-droidoknak, hogy még a székéből is látványosan felpattant, hogy minél jobban láthassa a kedvenceit!