Itt a Downton Abbey-mozifilm első trailere!

Örülhetnek a rajongók: jövő szeptemberben a magyar mozik is bemutatják a filmet.

Már idén július óta tudni lehet, hogy a nagyvászonra költözik a hazánkban is népszerű angol kosztümös sorozat – azóta azonban nem sok mindent hallottunk a fejleményekről. A készítők most a Twitteren végre nyilvánosságra hozták a film első előzetesét, egy rövidebb kedvcsinálót, azaz teasert.

Az egyperces klipecskéből nem sok minden derül ki, inkább csak a hangulatot alapozza meg: azt láthatjuk benne, hogy szobalányok előkészítik a Crawley család rezidenciáját egy vendégségre: függönyöket húznak szét, védőlepleket rántanak le a bútorokról. A látogatásra pedig természetesen a nézők is hivatalosak.

A 2010-ben indult szériához hasonlóan szintén Downton Abbey címet viselő filmben a fontosabb szerepeket ugyanazok alakítják, mint a sorozatban: azaz Maggie Smith, Laura Carmichael, Michelle Dockery és Hugh Bonneville mind visszatérnek.

A forgatókönyvet a tévés alkotás ötletgazdája, Julian Fellowes jegyzi, a direktor Michael Engler, ismert televíziós rendező, aki a Downton Abbey-ből is több epizódot rendezett. A magyar mozik 2019. szeptember 12-én mutatják be a filmet.


(via Independent)