Itt a Nincs idő meghalni főcímdala Billie Eilish-tól!

Hallgasd meg a Bond-történelem legfiatalabb művésze által írt és előadott nyitózenét! Nem fogsz csalódni…

Öt Grammyvel, tizenhárom platina kislemezdallal és minden idők egyik legnagyobbat szóló debütáló albumával azt gondolnánk, hogy a mindössze 18 éves énekes már felért a csúcsra – de valami még hiányzott. Miután Eilish vasárnap éjjel az Oscar-gálán előadta a Beatles Yesterdayének különleges feldolgozását az elhunyt filmes művészekről megemlékező blokkban, most előjött az új, a magyar mozikban április 8-án debütáló Bond filmhez készült főcímdallal.

A No Time to Die lassú, szomorkás ballada lett, amiben az énekes megmutatja, mire képes a hangjával, az igazi Bond-feeling azonban akkor érkezik, amikor felcsendül a nagyzenekari kíséret is, hogy végül a dal a hatvanas éveket idéző gitárhanggal záruljon. A szám közreműködői pedig nem kisebb nevek, mint a Smiths legendás gitárosa, Johnny Marr, illetve Hans Zimmer, aki a zenekari kíséret hangszereléséért felelt.

A maga 18 évével Billie Eilish a legfiatalabb előadóművész, aki valaha 007-es filmhez készült kísérődalt rögzített. Az énekes első alkalommal február 18-án adja elő a művét Londonban, a Brit Awardson. Az elmúlt években olyan művészek előadásában hallhattunk Bond nyitódalokat felcsendülni, mint Sam Smith (Writings on he Wall / Spectre), Adele (Skyfall), Jack White és Alicia Keys (Another Way to Die / A Quantum csendje) vagy Chris Cornell (You Know My Name / Casino Royale).

A közelgő Nincs idő meghalni lesz az utolsó 007-es mozi, amiben Daniel Craig alakítja a szuperkémet. Cary Joji Fukunaga rendezésében Craig oldalán olyan színészek tűnnek még fel, mint Rami Malek, Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Léa Seydoux, Ana de Armas, Naomie Harris, Ben Whishaw vagy Jeffrey Wright.


(via Variety)