Itt az 5 legjobb börtöndráma és Mad Max-film!

Otthoni önkéntes karanténból, aktuális témával jelentkezik a PORT.hu filmes podcastje, a PORTcast!

Januári podcastünkben végigvettük 2019 legleglegjeit, februárban kiveséztünk három új tévésorozatot (Lock & Key, Ez így nem oké, A kívülálló), márciusban viszont már nem tudtunk bevonulni a szerkesztőségi stúdióba, mert mindenki home office-ra váltott a koronavírus-járvány miatt. Most viszont éltünk a webkamerás konferenciahívások adta lehetőségekkel, és összebarkácsoltunk egy kicsit vödörhangú, kicsit recsegős adást – aminek most egyelőre csak a hangsávját publikáljuk, de a következő PORTcasthez már lesz kép is!

A mostani témánk a koronavírus miatt különösen aktuális. A #maradjotthon-kampány idején, kijárási korlátozások közepette, mi másról is beszélgethetne három megveszekedett filmrajongó a home office-ban, ha nem a börtöndrámákról és a Mad Max-filmekről?

A két házigazda ezúttal is a PORTcast állandó műsorvezető párosa, Szűcs „Puszta acél” Gyula és Lakatos István, a forgatási érdekességek két lábon járó lexikona voltak, akikhez ismét Maci, azaz Muchichka László, a ManCave YouTube-csatorna alapítója csatlakozott be harmadiknak. Íme a friss, bár kissé recsegős adás (a gyenge hangminőségért elnézést kérünk)!

Oké, de mi az a podcast? És miért jó hallgatni?

A podcast a XXI. század rádiója, amihez már nem kell fix időpontokban a duruzsoló készülék mellé ülni, mint régen, mikor még magnóval akartuk felvenni a külföldi slágereket a Poptarisznyából! Az adás ugyanis a netre kerül fel, onnan pedig később bármikor, bármennyiszer meghallgatható, laptopról vagy okostelefonról is akár. Nincs többé unalmas otthoni karantén, repül az idő mosogatás közben! Fenn vagyunk Audiomacken, iTunes-on, Anchor.FM-en és most már a Spotify-on is hasítunk!

Kihagytad a korábbi adásainkat? A karantén alatt bepótolhatod!

 1. Mi a Trónok harca népszerűségének titka?
 2. A Bosszúállók: Végjáték és a többi 21 Marvel-film
 3. 20 éves a Baljós árnyak, 75 éves lett George Lucas!
 4. 40 éves a Nyolcadik utas: a Halál
 5. Batman 80, Tim Burton Denevérembere 30 éves!
 6. Kivesézzük a Stranger Things 3. évadát!
 7. Sorozatmustra, avagy: van-e élet a Trónok harca után?
 8. Miért ilyen népszerű A remény rabjai és a Halálsoron? Mindenki Stephen King-rajongó lenne?
 9. Miért nem olyan jó mindegyik Halálosztó-film, mint a Terminator 2?
 10. Tényleg a Skywalker kora a legrosszabb Star Wars-film a Holiday Special óta?
 11. Mik voltak 2019 legjobb filmjei, sorozatai és képregényei? Mit várunk 2020-tól?
 12. Triplakritika: Locke & Key, Ez így nem oké, A kívülálló
Kép: Port.hu