Itt az első horrorfilm idén, amit mindenképpen látnod kell!

Elszigetelt kis házikó a világ végén, baljós múltbeli történések, egy anya két gyermekével – a Téli menedék tökéletes borzongásnak ígérkezik.

Az eredetileg The Lodge címre hallgató horrort a tavalyi CineFest nézői már láthatták, az Egyesült Államok mozijaiban pedig február 7-én debütál (sajnos arról nincs hír, hogy hivatalosan bemutatják-e valamikor hazánkban), így kijött hozzá egy hideglelős előzetes.

A Téli menedéket rendező osztrák alkotópárost, Severin Fialát és Veronika Franzot már ismerhetjük szintén meglehetősen hidegrázós, Jó éjt, anyu! című pszichothrillerük miatt (ami ugyanúgy egy fesztiválon volt látható hazánkban, jelenleg pedig az HBO GO-n tekinthető meg, érdemes!).

Fialáék ezúttal is egy anyát és két gyermekét állítják a középpontba. Történik ugyanis, hogy Grace (Riley Keough a Mad Max – A harag útjából) új szerelmével, Richarddal (Richard Armitage – A hobbit) és a férfi két gyerekével elutazik egy téli vakációra egy hangulatos távoli kis kunyhóba, Richardnak azonban csakhamar távoznia kell a munkája miatt, a mostohaanya így magára marad Aidannel és a kis Miával.

A magára hagyott trió hamarosan hátborzongató dolgokkal szembesül, a két gyerek pedig Grace félelmetes múltjáról is kiderít egyet s mást. Ennél sokkal több nem derül ki a film most nyilvánosságra hozott második előzeteséből, de az biztos, hogy a rég látott Alicia Silverstone is szerepel benne, illetve hogy nagyon hátborzongató az a momentum, amikor Grace azt mondja a gyerekeknek, hogy valamit fel kell áldozniuk az Úrnak...


(via Uproxx)