Itt az orosz színésznő, aki beelőzheti Tom Cruise-t

Yulia Peresild színésznő és Klim Shipenko rendező október 5-én indul a Nemzetközi Űrállomásra – de Tom Cruise és Doug Liman szintén októberben tervez űrsétát ugyanott.

Évtizedekkel a hidegháború vége után ismét ádáz űrverseny van kialakulóban Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok között. Könnyen lehet ugyanis, hogy a 36 éves orosz színésznő, Yulia Peresild hamarabb fog felmenni filmet forgatni a Nemzetközi Űrállomásra, mint Tom Cruiseaki még tavaly májusban jelentette be, hogy a következő sci-fijét az űrben akarja leforgatni, és az ötletére azonnal ráharapott a NASA, valamint a milliárdos Elon Musk is, aki nemcsak a Tesla tulajdonosa, de egyúttal a SpaceX nevű űrkutatási vállalat feje.

Az oroszok azonban most nagy csinnadrattával bejelentették: 2021. október 5-én felküldik a Nemzetközi Űrállomásra Yulia Peresildet, és egy 37 éves filmrendezőt, Klim Shipenkót azzal a nem titkolt céllal, hogy ők készítsék el az első játékfilmet az űrben, ami a Challenge (Kihívás) címet viseli. Tom Cruise, valamint régi barátja és harcostársa, Doug Liman rendező (akivel a sztár korábban együtt forgatta A holnap határa című sci-fit) szintén októberben fog az ISS-re utazni, de az ő pontos menetrendjük még nem ismert az oroszok valószínűleg direkt beelőzték őket.

Forrás: Mikhail Metzel\TASS via Getty Images

 

Tavaly év végén az oroszországi Channel One tévécsatorna és a Roszkoszmosz, azaz az Orosz Szövetségi Űrügynökség nyílt castingot hirdetett az űrben készülő Challenge női főszerepére: olyasvalakit kerestek, aki „igazi szuperhősként utazik majd a csillagok és a nemzetközi sztárság felé”, 25 és 40 év közötti orosz állampolgár, nem több 70 kilónál, legfeljebb 112-es a mellbősége, le tud futni 1 kilométert 3 és fél perc alatt, le tud úszni 800 métert 20 perc alatt, és mindezek mellé még profi műugró is. Yulia Peresild a jelek szerint mindenben megfelelt az elvárásoknak, ugyanis a rendezővel együtt június 1-én kezdi meg az űrhajóskiképzést, beleértve a centrifugatesztet és a nulla gravitációjú repülést. A két filmes felkészítőtáborban töltött napjairól a Challenge -et finanszírozó Channel One csatorna dokumentumfilmet is készít.

Yulia Peresild korábban több népszerű orosz tévésorozatban és filmben is szerepelt, többek között abban a 2015-ös Csata Szevasztopolért című mesterlövészes drámában, amelyet pár éve mi is beválogatunk itt a Port.hun a legjobb háborús filmek közé, amikről egy maroknyi rajongón kívül jóformán senki sem hallott. Klim Shipenko legutóbbi sikerfilmje, a megtörtént eseményeken alapuló Szaljut–7 pedig azt az 1985-ös esetet mutatta be, amikor elnémult a Szaljut–7 űrállomás, és mivel tartani lehetett tőle, hogy az amerikai Skylabhoz hasonlóan irányíthatatlanul fog belépni a légkörbe, és ott előre nem látható kárt okoz, a szovjetek útnak indították a Szojuz T–13 űrhajót, hogy megakadályozzák a katasztrófát, melynek legénysége végül sikeresen megjavította az űrállomás elromlott műszereit. (via The Guardian)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu