Itt az összes Super Bowl-előzetes, egy helyen!

Marvel Kapitány, Bosszúállók 4, Toy Story 4, Halálos iramban spin off, új Guillermo del Toro-horror, A szolgálólány meséje 3. évad – pompás filmeket és sorozatokat nézhetünk idén!

A hollywoodi filmstúdiók (és persze számos másik nemzetközi cég) hagyományosan az amerikai focidöntő, a Super Bowl idejére időzítik a legizgalmasabb előzeteseket az adott évre szánt nagy durranásaikhoz. Nem volt ez másképp idén sem, a magyar idő szerint hétfő hajnalra véget érő Los Angeles Rams–New England Patriots-rangadón sem, ahol a sportújságírók szerint a legizgalmasabb esemény nem is a pályán, hanem a reklámszünetben történt (a meccs ugyanis vérszegény játék után 13-3-as Patriots-győzelemmel ért véget). Bár a Star Wars IX-hez és a Trónok harca idei, utolsó évadához nem jött ki semmilyen látványos kedvcsináló, azért így sem volt rossz a felhozatal – össze is gyűjtöttünk minden trailert egy nagy cikkbe!

Bosszúállók: Végjáték

Tavaly, a Bosszúállók: Végtelen háború végén Thanos látványosan elintézte az ismert univerzum lakosságának felét. De persze olyan nincs, hogy meghal a közkedvelt Pókember és a vagány Nick Fury (főleg, hogy a szintén idei Pókember 2-ben már mindkettő él és virul), szóval majd most megtudjuk, hogyan élték túl mégis a hamuvá válást, és miképp tanították móresre a csettintgetve gyilkoló, drabális lila főgonoszt. Hazai premier: április 25.

Marvel Kapitány

2019 egyértelműen Samuel L. Jackson éve lesz a Marvelnél, mivel nemcsak a Pókember: Idegenben egyik fontos főszereplője az általa alakított Nick Fury, de lényegében róla (valamint a S.H.I.E.L.D. ügynökség megalapításáról) szól a Marvel Kapitány is. A címbéli szuperhős valahogy eddig kimaradt a Bosszúállók és barátaik csetepatéiból, de mivel ez egy 1990-ben játszódó előzményfilm, valószínűleg kiderül, miért is alakult ez így. Premier: március 7.

 Toy Story 4

Ebben a rövid, vicces kis trailerben a jó öreg Buzzból céllövöldés nyeremény lesz egy vidámparkban – engem máris megvett kilóra, mert gyerekkoromban rendszeresen ilyen hangulatú falusi búcsúkban és körhintás-kirakodóvásáros majálisokon vertem el minden zsebpénzemet! Persze a történet nemcsak vidám, de szomorú pillanatokat is bemutat majd, mert a Pixar ezzel a negyedik filmmel akarja lezárni a Toy Story 1995 óta tartó diadalmenetét. Hazai premier: június 20.

Csodapark

A Nickelodeon és a Paramount Animation idei nagy dobása, a Wonder Park is a vidámparkos-körhintás témát járja körbe. A főszereplő egy élénk fantáziájú kislány és egy rakás mókás, beszélő állat – egyszerűen nem lehet nem szeretni! Hazai premier: április 18.

Halálos iramban: Hobbs & Shaw

Dwayne Johnson és Jason Statham egy rakás Halálos iramban-folytatásban benne volt már, és mivel a közönség imádott minden olyan pillanatot, amikor egymást szekálták és/vagy püfölték, most kaptak egy saját filmet! Ebben a régi Halálos fegyver-szériát idéző, kissé röhejes, de mindenképp szórakoztató akciófilm-paródiában a genetikusan felturbózott Idris Elbát kell elkapnia a két akciósztárnak, miközben a fél világot beutazzák mindenféle autócsodákkal. Hazai premier: augusztus 1.

Alita: A harc angyala

Bár Robert Rodrigueznek nagyon szórakoztatóak az akciófilmjei (lásd: Desperado, Machete, Sin City és társai), James Cameron pedig a világ egyik legügyesebb blockbustergyárosa (aki akkora bevételt generált a Titanic és az Avatar című filmjeivel, hogy belefájdul a fejünk, ha át akarjuk váltani forintra), lehet, hogy ezúttal mellényúltak. Az Alita ugyanis egy népszerű japán manga látványos filmváltozata lesz, főszerepben egy harcias női robottal – de ez ugyanúgy megbukhat a pénztáraknál, mint legutóbb a Scarlett Johansson-féle Ghost in the Shell. Hazai premier: február 14.

Scary Stories to Tell in the Dark

Guillermo del Toro idén visszatér régi, kedvenc műfajához, a horrorhoz, és egy újabb nyomasztó mesét mond el nekünk – rémségesebbnél rémségesebb, habszivacs szörnypofákkal előadva! A magyar premier időpontja még egyáltalán nem biztos, csak az amerikai van kőbe vésve: augusztus 9.

A szolgálólány meséje

Az utóbbi évek egyik legsokkolóbb és legnépszerűbb tévésorozatává nőtte ki magát a 3. évadánál járó A szolgálólány meséje. A kanadai írónő, Margaret Atwood 1985-ös regényét továbbvivő Hulu-szériában a nem túl távoli jövő disztópikus Amerikáját ismerhetjük meg, ahol a még fogamzóképes nők lényegében rabszolgasorban sínylődő tenyészállatok, akiknek egyetlen feladata van: folyamatos gyermekutánpótlást biztosítani a csupa vallási fanatikus férfiból álló, vezető elitnek.

Alkonyzóna

Idén a CBS-en feltámad a régi idők kultikus thrillersorozata, a The Twilight Zone, aminek a stáblistáján 1985 és 1989 között olyan szórakoztatóipari nagyágyúk szerepeltek, mint Wes Craven, Joe Dante, John Milius, Robert Downey Sr. (igen, Robert Downey Jr. apja!), Stephen King, George R.R. Martin vagy épp a Babylon 5 atyja, J. Michael Straczynski.  Az új verzió hasonlóan impozáns lesz, bár egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy a meghökkentő mesék és misztikus történetek felkonferálója Jordan Peeles. Amerikai premier: április 11.