Itt az új deepfake-dili: Mel Gibson fejét rakták bele a Mad Max 4-be!

Tom Hardyval sem volt rossz a film, de ezzel a fejcserével teljesült az elégedetlen ősrajongók álma!

Szinte már minden héten előkerül valaki, aki viccesen megmókol egy-egy kultfilmet azzal, hogy a deepfake technológia segítségével kicseréli a főszereplő színészt egy másik sztárra – és mi mindig szorgalmasan megosztjuk ezeket a Port.hu olvasóival. Nemrég azt láthattuk, milyen lett volna a Forrest Gump Keanu Reeves főszereplésével, korábban pedig mókás kedvű emberek Jim Carrey-re cserélték ki Jack Nicholson arcát a Ragyogásban. Most egy Sham00k nevű YouTube-felhasználó döntött úgy, hogy meghajlik a vaskalapos Mad Max-rajongók akarata előtt, és kiköszörüli a franchise-on esett csorbát azzal, hogy az eredeti Max Rockatanskyt, azaz Mel Gibsont teszi bele a Tom Hardy 2015-ös filmjébe, a Mad Max - A harag útjába. Íme a megdöbbentően élethű végeredmény:

Az efféle deepfake videókban az a leghihetetlenebb, hogy egy erős laptoppal lényegében bárki összerakhat hasonlót otthon! A kifejezésnek a deep neural network az alapja, ami  a hálózatba kapcsolt, nagy teljesítményű számítógépek bonyolult algoritmusok alapján való számolását jelenti. Ehhez tették hozzá a fake azaz kamu szót, miután felbukkantak a neten az első deepfake videók (amelyek „természetesen” hírességek kamupornói voltak).

Manapság tehát már a megfelelő programok segítségével gyerekjáték elérni, hogy a számítógépünk addig-addig nézegesse az ismert sztárok fotóját, amíg tökéletesen bele nem montírozza egy filmrészletbe. Év elején is volt már, aki ezt a technológiai vívmányt olyan dilizésre használta fel, hogy belerakta Nicolas Cage-et a Frigyláda, a Terminátor 2 és a Bond-filmek legemlékezetesebb jeleneteibe, egy csalódott Star Wars-rajongó pedig a megfiatalított Harrison Fordra cserélte ki Alden Ehrenreich-et a Solo előzetesében, mert nem tetszett neki a Disney ifjú titánjának alakítása. De az is vicces volt, amikor Steve Buscemi teljesen lefagyott, miután élő adásban nézte végig a saját deepfake videóját, amiben összemontírozták Jennifer Lawrence testével. (via Movieweb)