Itt az új Maffiózók-film előzetese

Kiderül, hogyan lett az ifjú Tony Sopranóból nagy hatalmú maffiavezér.

Januárban az HBO Max már bemutatott pár másodpercet a készülő Maffiózók előzményfilmből, de most befutott az első előzetes is, amely sok erőszakot és drámát ígér.

Az 1999-ben indult kultikus széria kreátora, David Chase nagyon sokáig ellene volt annak, hogy bármilyen formában is visszatérjenek a széria világához, de később megtetszett neki az ötlet, hogy a fiatal Tony Soprano történetén keresztül a saját tapasztalatait is be tudná építeni a filmbe. Chase is New Yersey-ben élt a 60-as és 70-es években, és tanúja volt az 1967-es newarki etnikai zavargásoknak, amelyben 26 ember vesztette életét. Ebben az időszakban játszódik a The Many Saints of Newark is, amely azt mutatja be, hogy milyen környezetben nőtt fel a fiatal Tony, és hogyan vált belőle a nagybátyja, Dickie Moltisanti hatására az a könyörtelen maffiavezér, akit a sorozatban láthattunk.

A főszereplő Michael Gandolfini, aki apja, a 2013-ban elhunyt James Gandolfini egykori legendás karakterét alakítja. Nagybátyját Alessandro Nivola, anyját Vera Farmiga játssza, de feltűnik még a filmben Ray Liotta, Leslie Odom Jr, Jon Bernthal, Corey Stoll és Billy Magnussen is.

Chase elmondta, hogy a filmbéli maffiózók nem azok a melegítőruhás kertvárosi figurák, akiket a szériában láthattunk, mert akkoriban a gengszterek stílusa még kifinomultabb volt, az öltözködésükre is jobban odafigyeltek.

A Vanity Fairnek Michael Gandolfini azt is elárulta, hogy korábban egyetlen részt sem látott a Maffiózókból, a hat évadot hat hét alatt nézte meg felkészülés gyanánt.

A filmet eredetileg 2020 szeptemberében mutatták volna be, de a pandémia miatt elcsúsztatták a premiert, amelyre végül 2020. október elsején kerül sor a mozikban és az HBO Maxon egyszerre.