Itt egy hangulatos kisfilm a Magyarországon forgatott Blade Runner 2-höz

Ridley Scott fia hatperces előzménysztorit forgatott az év legjobban várt sci-fijéhez.

Sajnos még nagyon messze van október 5., a Szárnyas fejvadász 2049 hazai premierdátuma, de szerencsére addig sem maradunk replikánsok nélkül. Ridley Scott fia, Luke Scott ugyanis leforgatott egy 6 perces előzményfilmet az idei év legjobban várt akciósci-fijéhez Nexus: 2036 címmel, Jared Letóval a főszerepben. Íme:

A kisfilm tehát 2036-ban játszódik, és a vak replikánstervező, Niander Wallace mutatja be benne azt, hogy az ő újabb generációs replikánsait már 100 százalékban az ember irányítja. Vagyis nem kell attól félnie a reménybeli befektetőknek és a replikánsok vásárlóinak, hogy az emberutánzatok önállósítják magukat, megszöknek, vagy épp embernek képzelik magukat, mint a kultikus 1982-es film Rick Deckardja (a rendezői változatban legalábbis Ridley Scott azt sugalmazta, hogy Deckard maga is replikáns).

Ridley Scott 49 éves fia egyébként nem először rendez olyan kisfilmet, ami az apja valamelyik kultfilmjéhez kapcsolódik, ő jegyzi az Alien: Covenanthoz elkészített négy kedvcsináló videót, ami a Covenantot és a Prometheust volt hivatott összekötni. De second unit directorként is dolgozott az apja mellett a Covenant, a Mentőexpedíció és az Exodus: Istenek és királyok stábjában, tavaly pedig megrendezte az első önálló filmjét, a Morgant, ami természetesen egy sci-fi horror lett. (via ColliderVideos & Geektyrant)