Izgalmas fotók szivárogtak ki a Star Wars 9 forgatásáról, ezen pörög a fél internet

Finn, Poe, Csubakka és az új női főhős egy westernbolygón fognak akciózni!

Nem mondhatni, hogy nyári uborkaszezon lenne a Csillagok háborúja franchise háza táján, pedig a soron következő mozifilmre, az egyelőre még alcím nélküli Star Wars 9-re egészen 2019. decemberéig kell várni. Addig is íme az elmúlt napok legfontosabb hírei a kedvenc űroperánk világából.

  • Megkapta az első trailerét a Disney és a Lucasfilm új Star Wars animációs filmje, a Star Wars Resistance. Sajnos már most többtízezer huhogó fanyalog miatta, pedig egyáltalán nincs igazuk: egy csupa fiatal Ellenállás-pilótáról szóló, pörgős, kicsit a japán animékre hasonlító rajzfilmsorozatot nézhetünk majd a Disney Channelen. A karakterek itt ráadásul a hagyományos, 2D-s rajztechnikával készültek, a gépek és az űrhajók viszont eszelősen látványos 3D-s CGI-modellek. Pont ilyen volt annak idején a kedvenc animációs sci-fimem, a Titan AE - Időszámításunk után, csak sajnos méltatlanul eltűnt a süllyesztőben az ezredforduló blockbuster-áradata közepette.
  • Most már hivatalos: Leia is benne lesz a Star Wars Resistance-ben. Rachel Butera a Twitterén jelentette be, hogy ő fogja a 2016-ban elhunyt Carrie Fisher helyett a hercegnő hangját kölcsönözni. (via Geektyrant)
  • Állítólag februárig fog tartani a Star Wars 9 nemrég elstartolt forgatása, utána pedig hónapokig az utómunkán fog dolgozni a Lucasfilm trükkcsapata. Az biztos, hogy a 2019. áprilisára időzített Star Wars Celebration elnevezésű geek dzsemborin már villantania kell valamit J.J. Abramséknek – például egy előzetest. (via Movieweb)
  • Egyes pletykák és rajongói konteók szerint Star Wars IX: The New Order, azaz Új rend lesz a teljes címe a kilencedik Csillagok háborúja-filmnek. Ami arra fog utalni, hogy Kylo Ren lesz a First Order, azaz az Első Rend új vezére, de nem vörös fénykardos gonoszokkal fogja körbe venni magát, hanem kékspádés Jedikkel, így a cím egyúttal az új Jedi Rendet is jelenti. Aztán persze lehet, hogy egyáltalán nem ez lesz a 9. észben. (via Movieweb)
  • A végére hagytuk a legfrissebb hírt: kiszivárgott néhány lesifotó a Star Wars 9 angliai forgatásáról! A London melletti Pinewood stúdióban J.J. Abrams a napokban épp Poe (Oscar Isaac) és Finn (John Boyega) egyik jelenetét vette fel: a két Ellenálló szemlátomást egy westernbolygó prérijén rohangál. Feltűnik a színen a jó öreg Csubakka is, valamint két ló (valami szőrös lényeknek, talán épp bantháknak lettek beöltöztetve, CGI-vel fognak szörnyfejet kapni az utómunka fázisban), és az új női főszereplő, Naomi Ackie is szerepelni fog ebben a jelenetben. (via Geektyrant