Ízlelgessük a szavakat: „az Oscar-jelölt Adam Sandler”!

A suttyó vígjátékairól ismert komikus elnyert egy komoly díjat – méghozzá egy olyat, ami évről évre előre jelzi az Oscar-jelöléseket.

Ahogy arról korábban már írtunk, olyan, rendkívül ritkán vállalt komoly és/vagy fajsúlyos szerepei után, mint a Kótyagos szerelem, az Üres város vagy a Ki nevet a végén?, az Apafej, a Ne szórakozz Zohannal!, a Nagyfiúk és a Gyagyás gyilkosság sztárja ismét elvállalt egy súlyos filmdrámát, amelyben kimagasló alakítást nyújt: ez az Uncut Gems, a két művészfilmes alkotó, Benny és Josh Safdie új rendezése.

A filmben nyújtott játékával most Sandler meglepetésre elnyerte a National Board of Review díját, ami arról (is) nevezetes, hogy ennek a trófeának az adott évi nyertesét az elmúlt tíz évben nyolc alkalommal is Oscar-díjra jelölték (egyedül Tom Hanksnek A Pentagon titkaiban, illetve Oscar Isaacnek az Egy durva évben nyújtott alakítása nem kapott Oscar-nominációt).

A komikus egyébként a National Board of Review Awardson olyan kollégáit ütötte ki a nyeregből, mint Joaquin Phoenix (Joker), Robert De Niro (Az ír) és Adam Driver (Házassági történet). Sandlert a hétfőn éjjel lezajlott Gotham Independent Film Awardson is jelölték, ám itt – ahogy arról mi is beszámoltunk – Driver elhappolta előle a legjobb férfi színésznek járó kitüntetést.

Potenciális Oscar-jelölésének híre természetesen Sandlerhez is eljutott, akit a minap Howard Stern kérdezgetett róla, hogy mit gondol a dologról. „Hát ez szerintem is nagyon vicces. És azt gondolom, hogy ha már egyszer tényleg eljutok a jelölésig, akkor azért leszek ott, hogy a díjat is elhozzam.

És tudjátok mit? Ha nem nyerek, kur*ára csinálok szándékosan egy olyan rossz filmet, hogy mindenki megemlegeti. Így fogtok meglakolni”

– mondta a színész a rádiósnak.

Sandlert egyébként szakértők véleménye szerint Joaquin Phoenixszel (Joker), Adam Driverrel (Házassági történet), Antonio Banderasszal (Fájdalom és dicsőség), Robert De Niróval (Az ír) és Leonardo DiCaprióval együtt (Volt egyszer egy… Hollywood) fogják nominálni január 6-án, a 2020-as Oscar-díjak jelöltjeinek bejelentésekor. Az Uncut Gems várhatóan valamikor januárban kerül fel a Netflixre.


(via Independent)