Jack Nicholson Jokere a legjobb képregényfilmes gonosz

Még Heath Ledger főgonosz-alakítását is maga mögé utasította.

A Casumo.com nevű online kaszinónak a OnePoll.com-on keresztül lebonyolított, kétezer brit megkérdezésén alapuló felmérésén minden idők legjobb képregény-adaptációs főgonoszát keresték. Az első helyen végző Nicholsonra (aki Tim Burton 1989-es Batmanében alakította az elvetemült figurát) a résztvevők 23 százaléka szavazott, miközben Heath Ledger nem kevésbé ikonikus Joker-alakítása (Christopher Nolan 2008-as A sötét lovagjában) csupán az ezüstérmet csípte meg – igaz, alig pár százalékkal lemaradva.

Jack Nicholson mint Joker Tim Burton 1989-es Batmanében. Forrás: port

 

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Danny DeVito állhatott fel, aki szintén egy Tim Burton-filmben, az 1992-es Batman visszatérben hozta a gonosz Pingvint. A TOP5-be Gene Hackmannek (Lex Luthor a klasszikus Superman-filmekből) és Tom Hiddlestone-nak (Loki, többek közt a 2012-es Bosszúállókból) sikerült még bekerülnie.

A további helyezettek a következők: Ian McKellen / Magneto az X-Men-filmekből (6. hely), Tom Hardy / Bane A sötét lovag: Felemelkedésből (7.), Arnold Schwarzenegger / Mr. Jégcsap a Batman és Robinból (8.), Margot Robbie / Harley Quinn a Suicide Squad – Öngyilkos osztagból (9.) és Terence Stamp /Zod tábornok a Superman II-ből (10.).


(via Independent)