James Cameron elképesztő dolgokat mesélt az Avatar-folytatásokról

A tervezett négyből kettőt most forgatnak, az egyikben a rendező lehetetlent kért Kate Winslettől.

Cameron egy prezentáción csepegtetett némi infót az Avatar 2-ről és 3-ról. A 2020-ban, illetve 2021-ben érkező folytatásokról elmondta, hogy legnagyobb részük a víz alatt játszódik, ami elég nagy kihívás elé állította a stábot.

„Alapvetően amikor a víz is bekerül a képletbe, akkor minden tízszer olyan nehézzé válik.

Szóval nagyon sok lóerőt, innovációt, képzelőerőt és új technológiát vetettünk be, és nagyjából másfél évbe telt, mire kitaláltuk, hogy oldjuk meg a víz alatti forgatásokat” – mesélte.

James Cameron Zoe Saldanával. Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

A rendező arról is beszámolt, hogy a filmek női főszerepét játszó Zoe Saldana már befejezte a munkát mind a második, mind a harmadik részben. Az igazán elképesztő dolgot azonban Cameron a visszatérő Saldanához, Sigourney Weaverhöz és Stephen Langhoz csatlakozó Kate Winsletről mesélte, akitől állítása szerint azt kérte, hogy tartsa vissza a lélegzetét a víz alatt hét percig – és ez állítólag sikerült is a színésznőnek.

James Cameron Kate Winslettel. Forrás: C Flanigan / Getty Images

 

A Winslet fantasztikus teljesítményét bemutató Avatar 2-t 2020. december 18-án, az Avatar 3-at 2021. december 17-én, a negyedik részt 2024. december 20-án, az ötödiket pedig 2025. december 19-én mutatják be az amerikai mozik.


(via Independent)