Kritika: Miért pont ő? - James Franco vinné a hátán a filmet, de ez is kevés

Mit tesz az ember, ha kislányának egy teljesen elszállt, tökig extrém muki udvarol, aki még milliomos is? Hát kapásból nemet mond, majd viseli a következményeket! Erről szól a Miért pont Ő?

Kiknek ajánljuk? Akiknek bejött az Apádra ütök és folytatásai, akiknek eladó sorban lévő lányuk van és akik bírják James Francót és/vagy Bryan Cranstont.

Az év végére elég szarul állunk vígjátékokkal. A legutóbbi bemutatók közül a Tapló Télapó 2 extra adagban hozta a taplóságot, de nem volt vicces, a Hivatali Karácsony pedig egyszerűen szétesett, hiába volt benne egy rakás remek komikus. És itt egy újabb ünnepi tematikájú munka, amit vártunk is, de féltünk is tőle, és már nagyon szerettünk volna egy jót nevetni, mert ez rég ránk fér. Hogy rövid legyek, én nevettem, és sokan mások is, de nagyon nem merem dicsérni a Miért pont Ő?-t.

A kiindulópont tisztára olyan, mint az Apádra ütök esetében, csak az alapállás fordított. Itt is a leendő após kegyeit kell elnyernie egy fiatal srácnak, hogy elvehessen egy közepesen csinos szőke lányt, de most rendre az apósjelölt kerül kiszolgáltatott és kínos helyzetbe, pedig pont úgy öltözködik, mi Robert De Niro annak idején. A helyzet egész pontosan így néz ki: a család csak most tudja meg, hogy a Kaliforniában egyetemre járó nagylányuknak pasija van, ezért a karácsonyi szünetre elutaznak a havas északról megismerkedni a sráccal, akiről kiderül, hogy milliárdos. Játékfejlesztéssel foglalkozik, nagyon menő, hisz mindenféle New Age dolgokban, és minden újdonságot egy kiskutya ártatlanságával és egy betépett tini ostobaságával fogad. Ő James Franco!

Lehet nem szeretni James Francót, komoly munkái között van, ami gyengére sikerült, vígjátékai között is akadt pocsék – lásd Király! -, de nagyon vicces tud lenni, ha hagynak neki teret, és itt hagynak. Folyamatosan  pörög, ömlik a szájából a hülyeség, ritka nagy pozőr, és mégis nagyon szerethető. Gyakorlatilag minden jó poén hozzá köthető, és kihangsúlyoznám, hogy JÓ poén, mert rosszból is akad bőven. Sorolhatnám is! Vannak okos vécék, amik állandó humorforrások, a családanya betépve kanos lesz, és van egy saját vizeletében úszó kitömött jávorszarvas, illetve egy német akcentussal beszélő fekete bőrű lakáj, aki sokat vicceskedik, de rohadt idegesítő, a csodás fehér galambok pedig mindenkit lefosnak. Ezek rendre félremennek, ami még hangsúlyosabbá válik, mivel minden potenciálisan szórakoztató jelenetet túlzottan elhúznak.

Szegény Bryan Cranston jár a legrosszabban, pedig ő remek vígjátéki színész – és teljesen úgy néz ki, mintha a Simpson család Ned Flanderséről mintáztak volna -, de itt csak hápog leendő veje marhaságain és rendre hülye helyzetekbe kerül, például az okos wécén. A többiek sem kerülnek ki sokkal jobban a dologból: Zoey Deutch szinte láthatatlan, pedig érte folyik a versengés, Megan Mullally az, aki betépve vonaglik, Griffin Glucknak pedig szarvashere jut az arcába. James Franco azonban viszi a bankot, utoljára az Ananász expresszben volt ennyire vicces, és még a tetkói is klasszak, mert persze menő csávóként szépen ki van varrva, a majmos tetkón a vállán még én is elgondolkodtam, hogy kéne egy olyan. De tényleg! Sajnos nem lett jó film ez se, de szerencsére egész szórakoztató!

Értékelés: 6/10