Januárban startol a Deadpool 2 forgatása, de még rendezője sincs

Ryan Reynolds és a Fox stúdió nagyon akarja a folytatást, Tim Miller nélkül is belevágnak.

2017 januárjában vancouveri helyszíneken kezdődik el a Deadpool 2 forgatása - írja a Movieweb. Ezzel csak annyi a gond, hogy két hónappal a munka megkezdése előtt még mindig nincs rendezője a filmnek, az első részt jegyző Tim Miller ugyanis összebalhézott az első rész főszereplőjével és producerével, Ryan Reynoldsszal. 

Korábban az a hír is elterjedt, hogy Tim Millernek azért kellett távoznia a stábból, mert nemcsak Reynoldsszal, hanem a két forgatókönyvíróval, Rhett Reese-zel és Paul Wernickkel is szakmai vitába keveredett.  Az idén februárban bemutatott Deadpool ugyanis egy 58 millió dollárból forgatott, 18-as karikás, káromkodós szuperhősfilm-paródia lett, ami végül 780 millió dollárt kaszált, Miller pedig ezen felbátorodva a Deadpool 2-t is egy gigaköltségvetésű, 180 millióból leforgatott, sztárokkal teli blockbusternek képzelte el, mint az X-Men.

Azóta olyan pletykák is felröppentek, hogy Miller az új főszereplő miatt balhézott össze az írókkal. Az ugyanis már biztos, hogy a Marvel-képregények Kábel nevű mutánsa is benne lesz a folytatásban. Csakhogy míg a rendező Az Argo-akció, A Wall Street farkasa és a Bloodline sztárját, Kyle Chandlert akarta volna leszerződtetni, a Fox stúdió vezetősége inkább Liam Neesonnak, vagy más hasonló kaliberű hollywodi sztárnak adná az ősz hajú zsoldos szerepét.

A pletykák szerint a az új rendező a John Wickkel és Az ősök kardjával befutott David Leitch lehet. Tim Miller mellett egyébként a zeneszerző, Junkie XL is távozott a Deadpool 2 csapatából, hogy ezzel is szolidaritást vállaljon a kirúgott rendezővel. (via Movieweb)